Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 6:00 μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νοςΚούμας», διαβάζουμε το βιβλίο “Ζητώ μαμά ή ζήτω η μαμά; ” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εκδόσεις Ωρίων.
«Μπορεί η μαμά να γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, καθημερινά όμως φωνάζει: Ντύσου, γιατί θα κρυώσεις, Τελείωσες τα μαθήματά σου; Μη βλέπεις άλλο τηλεόραση, Κάνε μπάνιο, Πήγαινε να κοιμηθείς. Όπως κάθε μαμά, τα ίδια φωνάζει και η μαμά της Ελεάννας, κι η Ελεάννα δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Τέτοια θέματα φέρνουν καθημερινά σύννεφα στη σχέση τους! Μέχρι που η Ελεάννα αποφασίζει να βάλει αγγελία να αναζητήσει άλλη μαμά – που δεν θα έχει τέτοιες απαιτήσεις! ΖΗΤΩ΄ ΜΑΜΑ!».
Χιούμορ και τρυφερότητα σε μια ιστορία στην οποία κάθε παιδί και κάθε μαμά θα αναγνωρίσουν κάτι δικό τους, κάτι από τη σχέση τους, κάτι από την καθημερινή τους ζωή.
Τη δράση εμψυχώνει η εκπαιδευτικός Γκουντουβά Βάγια και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών χωρίς κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.