Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η δράση της ομάδας Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε.  Λάρισας -  ΟΚΑΝΑ, στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

Μια  δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης «Αποτύπωμα του Ανθρώπου», που πραγματοποιήθηκε και φέτος από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας, σε συνεργασία με  την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων την Κυριακή 18 Μαρτίου στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παππά.
Αναλυτικότερα, η παρέμβαση της ομάδας Εθελοντών , περιελάμβανε την επίσκεψή τους στο χώρο του Γηροκομείου, τη διανομή συνοδευτικών εδεσμάτων στους ηλικιωμένους, καθώς και την παράδοση ειδών προσωπικής υγιεινής που συγκεντρώθηκαν για τους ωφελούμενους της δομής. 

Το Κέντρο Πρόληψης εκπροσώπησαν, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρο Πρόληψης Π.Ε.  Λάρισας , Βασίλειος Πινακάς , η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας,  Ειρήνη Κουφάκη, και ο Διοικητικός υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας  ,Φιλήμων Δαβιώτης. Την υποδοχή των επισκεπτών και την εκπροσώπηση του Γηροκομείου,ανέλαβε η κοινωνική λειτουργός Μαίρη Τουρτούνη, ενώ τους εθελοντές συντόνισαν οι εκπαιδευτές του Εργαστηρίου Εθελοντών, Χρήστος Λαμπρογιώργος και Βασίλης Νταόπουλος.
Με τον τρόπο αυτό, οι εθελοντές του εργαστηρίου Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής  το Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας , επικοινώνησαν στους ηλικιωμένους το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκδήλωσης του Αποτυπώματος του Ανθρώπου, και  επεχείρησαν να δείξουν ότι το «ξεκλείδωμα» των ανθρωπίνων σχέσεων και της προσωπικής έκφρασης, αφορά το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που συνυπάρχουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης.