Στις αγκαλιές συγγενικών προσώπων, κάποιοι με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια και άλλοι με χαμόγελα ικανοποίησης, δέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου τα πρόσωπα που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων για την υπόθεση με την κοκαΐνη, που είχε συγκλονίσει τη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2016.

Από τις αρχές του Ιανουαρίου ως και χθες αργά το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, μέσω πολύωρων συνεδριάσεων, προσπαθούσε να ξεκαθαρίσει τα σημαντικότερα στοιχεία μιας «βαριάς» δικογραφίας που περιείχε ναρκωτικά, αναβολικά, αρκετές συλλήψεις Λαρισαίων και έναν θάνατο που προκλήθηκε από τροχαίο στην προσπάθεια να αποφύγει έλεγχο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Το σημαντικότερο για τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση ήταν το γεγονός πως η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» μετατράπηκε σε «συμμορία», ενώ οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων, τιμωρήθηκαν με μικρές ποινές φυλάκισης που είτε μετατρέπονται είτε αναστέλλονται.
Συνολικά 16 άτομα παραπέμφθηκαν με το βούλευμα. Για τον ένα όμως η υπόθεση διαχωρίστηκε, ενώ ένας ακόμα αναζητείται.
Εκ των 14, οι τρεις ήταν προσωρινά κρατούμενοι και οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων, το διάστημα που μεσολάβησε ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η είδηση που προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση είναι πως οι δύο εκ των τριών αποφυλακίζονται, ένας παραμένει έγκλειστος (με ποινή κάθειρξης 16 ετών), δύο αθωώθηκαν και ένας έμεινε ατιμώρητος.
Για τους υπόλοιπους οι ποινές αρχίζουν από τους 4 μήνες και φτάνουν τα 4 χρόνια.

Kώστας Γκιάστας (Ελευθερία)