Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο διοικητής των Δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων και την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του ΠΕΤ ΣΚΑΝ.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία καθώς πιστεύουμε ότι ένα κράτος είναι ανεπτυγμένο, όταν οι πλούσιοι προσφεύγουν στο δημόσιες υπηρεσίες υγείας και όχι οι φτωχοί σε ιδιωτικές. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την 5η  Υ.ΠΕ. και το υπουργείο εξασφαλίσαμε και χρηματοδοτήσαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ανέγερση Περιφερειακών Ιατρείων, και Κέντρο Υγείας, ανέγερση πτερύγων σε νοσοκομεία, έργα χρήσιμα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 80 εκ. ευρώ.
Σήμερα με τον Διοικητή των νοσοκομείων είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ένα άλλο σκοπό, ο οποίος δημιουργεί ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα νοσοκομεία.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε βγάλει μια προκήρυξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων. Μια προκήρυξη 20 εκ. ευρώ και σήμερα βρισκόμαστε εδώ  με το Διοικητή κ. Παναγιώτη Νάνο προκειμένου να συζητήσουμε καθώς όπως μας διαβεβαίωση είναι έτοιμη η υπηρεσία του με ώριμη μελέτη να καταθέσει την πρόταση για την προκήρυξη που έχουμε βγάλει για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων.
Ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς τα νοσοκομεία είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα λόγω της 24ωρης λειτουργίας τους και για το λόγο αυτό θέλουμε να τα ενισχύσουμε. Ακόμη, συζητήσαμε για το θέμα του ΠΕΤ ΣΚΑΝ προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις Τεχνικές της Υπηρεσίες να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του έργου».

Από την πλευρά του ο Διοικητής των Δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:
«Επισκέφτηκα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για να ζητήσω τη συνδρομή για σημαντικά έργα υποδομής των νοσοκομείων της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, έχουμε ετοιμότητα μελετητική και ωριμότητα για να υποβάλλουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου και από την  κατηγορία E’ που βρίσκεται σήμερα θα πάει στην κατηγορία Β’ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εξοικονόμηση της ενέργειας.
Ταυτόχρονα λόγω της παλαιότητας του κτιρίου έχουμε προβλέψει επέμβαση στο κέλυφος του κτιρίου προκειμένου να έχουμε μια ριζική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος.  Πρόκειται για  μια σημαντική επένδυση με περιβαλλοντικό και ουσιαστικό περιεχόμενο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Ένα δεύτερο μεγάλο έργο το οποίο υλοποιούμε και είμαστε στη φάση σύνταξης της μελέτης είναι η κτιριακή υποδομή περίπου 300 τμ.  η οποία αποτελεί επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην οποία θα στεγάσουμε το ΠΕΤ ΣΚΑΝ. Είναι ο ειδικός τομογράφος που έγινε δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και εμείς οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την κτιριακή υποδομή. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ογκολογικούς ασθενείς και θα ολοκληρώσει την  παροχή υπηρεσιών υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς σε όλα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά επίπεδα.»