«Μόλις 1800 ευρώ (!) μαζί με τα φυτά κοστίζει η κάθε ζαρντινιέρα του Μεγάλου Περιπάτου που καταστράφηκε από ‘’μπαχαλάκηδες’’ εχθές στην Αθήνα – αυτό πληροφορηθήκαμε σήμερα στη Βουλή. Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο ποσό…» τόνισε με νόημα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την έναρξη της εκπομπής «ONline» του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Καμπουράκη και την Έλενα Λάσκαρη.

Σε σχέση, ωστόσο, με το επίμαχο ζήτημα των ημερών και το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες συναθροίσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η Λαρισαία πολιτικός υπογράμμισε πως το Κίνημα Αλλαγής ήταν ξεκάθαρο εξαρχής, καθώς αμέσως έθεσε ζήτημα «κόκκινων γραμμών» συνταγματικότητας κι αστυνομοκρατίας, απειλώντας να το καταψηφίσει.

«Εν συνεχεία, το Κίνημα Αλλαγής πήρε το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καταθέτοντας βελτιωτικές προτάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στις κραυγές τους χαρακτηρισμούς και τους λαϊκισμούς. Αλλά αυτό προϋπέθετε πως κάποιος έπρεπε να ‘’σηκώσει τα μανίκια’’ και να δουλέψει σοβαρά, μελετώντας το σχέδιο νόμου, και να κάνει μια βασική παραδοχή: ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με το αρρύθμιστο καθεστώς των διαδηλώσεων στο κέντρο κυρίως της Αθήνας», τόνισε η Λαρισαία βουλευτής εμφατικά.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη συμπλήρωσε πως η πολιτική δεν είναι θεατρικοί ρόλοι: «Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Και μπορεί ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ να μαστίζεται από πρωτοφανείς αποκαλύψεις για τα πολιτικά χρονικά του τόπου – με ‘’μαγαζιά’’, ‘’παραμάγαζα’’ κ.α. - αλλά θα πρέπει ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συζητήσει επιτέλους και για θέματα που απασχολούν σοβαρά την ελληνική κοινωνία, παύοντας ‘’να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα’’ και ‘’δογματίζοντας ασύστολα’’,την ώρα που ο ελληνικός λαός επιμένει το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει μπροστά και να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.».

Σε κάθε περίπτωση η βουλευτής αναγνώρισε πως η αρχική κυβερνητική πρόταση είχε κραυγαλέες διαφορές από την πρόταση νόμου του πρώην Δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη, η οποία κατατέθηκε σε ανύποπτο χρόνο το 2012.

«Στις κραυγαλέες κυβερνητικές διαφοροποιήσεις εμείς προτείναμε 4 ουσιαστικότατες παρεμβάσεις, οι οποίες αναγκαστικά έγιναν δεκτές, γιατί όχι μόνο ήταν λογικές, αλλά γιατί επανάφεραν το όλο νομοθέτημα στη σφαίρα της συνταγματικότητας. Προφανώς, το νομοθέτημα Χρυσοχοΐδη εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αστικής ευθύνης των διοργανωτών μιας διαδήλωσης.

Το Κίνημά μας δεν ξεγελιέται και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί μέχρι το πέρας της νομοθετικής διαδικασίας και την τελική μορφή του κειμένου, που θα καταστεί νόμος του ελληνικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση προειδοποιήσαμε ότι θέλουμε αυτούσια την αρχική πρόταση των συνταγματολόγων, όπως αυτή κατατέθηκε το 2012. Αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνει και την ρύθμισή τους για τα χημικά, που πουθενά δεν βλέπουμε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης», δήλωσε καταλήγοντας.