Η βουλευτής Ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων ανέφερε τα εξής:

«Κάθε παιδί είναι μια δήλωση από το Θεό: ότι δεν έχει ακόμη κουραστεί, ότι δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει την ανθρωπότητα, ότι εξακολουθεί να ελπίζει, ότι εξακολουθεί να δημιουργεί καινούριους Ανθρώπους, που θα συνεχίσουν τη Ζωή, ό,τι κι αν γίνει», λέει κάποιος σοφός.

Σήμερα, ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων.

Για τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους, ο αγώνας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων επιβραβεύονται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο.

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, για να εγγραφούν σε λίγες ημέρες στη σχολή τους, να χαρούν την επιτυχία τους, να ζήσουν το όνειρό τους και να περάσουν ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια.

Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια, όπως και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους.

Κάθε παιδί, όμως, που έδωσε τον αγώνα του μέσα από το σύστημα των Πανελληνίων αξίζει συγχαρητηρίων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν σήμερα, έχουν να μάθουν ένα σημαντικό μάθημα, που ίσως να μην είναι τώρα ορατό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι  σπουδαίο: οι ευκαιρίες για μάθηση δεν τελειώνουν σε μια χρονιά εξετάσεων. Αντιθέτως, προσφέρονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Άλλωστε μια αποτυχία που σου μαθαίνει κάτι, ποτέ δεν είναι αποτυχία

Παιδιά, μην ξεχνάτε: η ζωή σας περιμένει …  Εμείς σας περιμένουμε!

Να μας εμπλουτίσετε με τη φρεσκάδα σας, να μας δυναμώσετε με τη ζωντάνια σας, να μας οδηγήσετε με τα όνειρά σας. 

Έχετε τόσα πολλά να μας δώσετε, έχετε τόσα πολλά που χρειαζόμαστε από σας!

Κρατείστε τα μάτια σας  ψηλά. Μη χάσετε ποτέ το πραγματικό  Αστέρι …».