Παρέμβαση με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τον προβληματικό τρόπο καθορισμού των προϋποθέσεων και των διαδικασιών καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό καθαρισμού που υπηρετεί σε νοσοκομεία, τα οποία συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, για το έτος 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή, εξαρχής, η σχετική διάταξη αντιμετωπίστηκε με προβληματισμό από το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θεώρησε ότι οι θεσπιζόμενες διαδικασίες ήταν τόσο ανεπαρκείς, όσο και αδιαφανείς.

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι», το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Πε.Συ.Π. Θεσσαλίας ήρθε να επιβεβαιώσει τις ενστάσεις του Κινήματος με έγγραφη διαμαρτυρία του, με την οποία υπενθυμίζεται η τεράστια συνεισφορά του Γ.Ν. Λάρισας στη μάχη για την αντιμετώπιση του covid-19, και η απορία για τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού εργαζομένων του, από την ανωτέρω διάταξη καταβολής οικονομικής ενίσχυσης.

Κι όμως, όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας στην ερώτησή της, «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, από την αρχή της πανδημίας, συντάχθηκε στο σχέδιο δράσης αντιμετώπισης και νοσηλείας περιστατικών οξείας αναπνευστικής λοίμωξης από τον κορωνοϊό CoVID-19 με τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τον θάλαμο απομόνωσης, την ΩΡΛ/ΟΦΘ κλινική και τη ΜΕΘ, ενώ ακολούθως και μετά την οξεία κρίση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προστέθηκε και η Παιδιατρική κλινική του. Παράλληλα, το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Λάρισας συμμετείχε σε όλες τις εξορμήσεις και ομαδικές δειγματοληψίες, που έγιναν ιδίως στην προαναφερόμενη περιοχή Νέας Σμύρνης της Λάρισας, καθώς επίσης και σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας που κατοικούν Ρομά».

Σε αυτό το πλαίσιο, κι ενώ θα ήταν λογικό το ιατρό-νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Λ. (προσωπικό ΜΑΦ COVID-19, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, προσωπικό καθαριότητας, στελέχη του τμήματος των Λοιμώξεων και των άλλων επαγγελματιών υγείας που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία των ανωτέρω περιστατικών)να συμπεριληφθεί στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, κάτι τέτοιο με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, δεν φαίνεται να συνέβη.

Η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει στην παρέμβασή της πως ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, η οποία για λόγους σκοπιμοτήτων, παραλείψεων ή ξεκάθαρα ανορθολογικής οργάνωσης φαίνεται να μην επιλέγει τη συμπερίληψη των εργαζομένων  του Γ.Ν. Λάρισας στην οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ευθέως, ζητώντας από τον κ. Κικίλια την άμεση αλλαγή της αρχικής του απόφασης.