Για την παράλογη στοχοποίησή της, επειδή κατά καιρούς στηλίτευσε τα πολλαπλά ατοπήματα της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης συγκυβερνήσεως» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε εισαγωγικά στην τοποθέτησή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Στοχοποιήθηκα από τους ‘’αριστεροακραιοδεξιούς’’ λαϊκιστές που συνεχίζουν να πολιτεύονται απτόητοι, με τον ίδιο αποδοκιμασμένο από τον Ελληνικό λαό τρόπο, σπιλώνοντας πρόσωπα, με αήθεις επιθέσεις, επιστρατεύοντας ακόμη και τους υπηρετούντες την τέχνη της υποκριτικής… Στη μύτη μας έχουμε ακόμη τη μυρωδιά του ολόδικού τους  παραδικαστικού κυκλώματος, που πάτησε πάνω στο σκάνδαλο της Novartis … αλλά και την υποθήκευση 10.119  ακινήτων, της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, ξεκάθαρα δείχνει το πώς πολιτεύθηκαν και τις παρανομίες που συγκάλυψαν σ’ αυτή την ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής.

Στη συνέχεια η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στο «ερανιστικό» - όπως αποκάλεσε ο κ. Βορίδης – νομοσχέδιο του Υπουργείου του, το οποίο ωστόσο στην σκληρή γλώσσα της πραγματικής ζωής δεν σημαίνει τίποτα άλλο από ακόμη μία αποσπασματική και τετμημένη νομοθετική προσπάθεια, που περισσότερο ομοιάζει με παράθεση καλών προθέσεων, παρά με ολοκληρωμένο σχέδιο σαφών κατευθύνσεων για τα πολύ-επίπεδα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Μιλάτε στους αγρότες και αναφέρεστε σε ‘’ερανιστικό’’ νομοσχέδιο; Βάλατε όλον τον κόσμο, να ανατρέξει στον Μπαμπινιώτη, προκειμένου να σας ερμηνεύσει; Είπατε στους αγρότες του χωριού μου,  του     Πλατυκάμπου του ιστορικού Κιλελέρ, που ανακατεύουν τον ιδρώτα με το χώμα, ότι εσείς τους φέρνετε ένα «ερανιστικό νομοσχέδιο» και ότι αυτοί πρέπει να χαρούν; Η «τραβηγμένη από τα μαλλιά» καλλιέπεια ως «φερετζές» της νομοθετικής κατάτμησης κι ίσως ασημαντότητας...» συμπλήρωσε δεικτικά η πολιτικός από τη Θεσσαλία.

Αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες με βάση τα λεγόμενα του κ. Βορίδη φέρουν μια «καινοτομική» πνοή η Ευαγγελία Λιακούλη ήταν καταιγιστική:

«Ανεβάζετε το όριο δραστικής ουσίας στις καλλιέργειες κάνναβης από 0,3% σε 0,6%, επειδή λόγω της φύσης του φυτού μπορεί να παραχθεί ουσία πάνω από το επιτρεπτό όριο. 

Συναινούμε σε αυτή την διάταξη – η οποία ομολογουμένως μας ξάφνιασε ευχάριστα κ. Υπουργέ, δεδομένου του γενικότερου πολιτικού προφίλ σας, που όπως και να το κάνουμε είναι λίγο πιο αυστηρό, λίγο πιο «αποτρεπτικό» – λίγο πιο ‘’αντικαναβικό’’. Αλλά ούτε αυτή η διάταξη, ούτε η  δημιουργία Εθνικού Μελισσοκομικού Μητρώου, παρότι  βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, μπορούν να σας τοποθετήσουν στο ‘’Πάνθεον των Μεταρρυθμιστών’’».

Σε σχέση με το διαχρονικό πλέον πρόβλημα των προσχηματικών αρνήσεων του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις στους αγρότες η βουλευτής Λάρισας τόνισε:
«Και περνάω τώρα στην αμυντική διάταξη του άρθρου 17, για τη στελέχωση της νομικής υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, παρότι θα έπρεπε βέβαια να θεσμοθετηθούν άλλα, πολύ πιο σημαντικά πράγματα για τον ΕΛΓΑ, από την στιγμή που ο Οργανισμός, πρωτοστατεί στις κάθε είδους «μάχες χαρακωμάτων», εναντίον των κάθε λογής παραγωγών, προκειμένου να μην τους αποζημιώνει.

Μόνο τους δυο τελευταίους μήνες μετρώ να έχω καταθέσει τουλάχιστον 4 ερωτήσεις για το ίδιο θέμα, για σειρά παραγωγών του νομού μου, του ν. Λάρισας, οι οποίοι πέραν των καταστροφικών φυσικών φαινομένων, πέραν των οικονομικών καταστροφών που οι τελευταίες συνεπάγονται, καλούνται να αντιμετωπίσουν και την εχθρική στάση του Οργανισμού, που κάθε φορά «εφευρίσκει» νέες απίθανες δικαιολογίες για το αντίθετο. Ένα ατελείωτο γαϊτανάκι: Οι παραγωγοί του αρακά της Χάλκης Λάρισας πριν από λίγες, οι φρουτοπαραγωγοί (αχλάδια και κεράσια) του δήμου Τυρνάβου, οι πληγέντες αγρότες από την χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουνίου, της περιοχής των Φαρσάλων.

Οι κερασοπαραγωγοί της Αγιάς. Η ερώτηση – παρέμβαση – πρότασή μου στις 28/4 για συμψηφισμό των εισφορών των αγροτών με τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο ΕΛΓΑ. Πάλι εν κενώ. Πράξτε τα δέοντα, ειδάλλως προβλέπω κ. Βορίδη ότι ο ΕΛΓΑ θα γίνει το υπουργικό ‘’Βατερλό’’ σας» υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτησή της η βουλευτής από τη Λάρισα.