Η Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση-παρέμβαση που απεύθυνε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, υπογραμμίζει τη συνέχιση της σοβαρής υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών στο ν. Λάρισας, λόγω του κλεισίματος του καταστήματος Συκουρίου, Δ. Τεμπών, της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Στην ερώτησή της, η Λαρισαία βουλευτής επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στο Συκούριο του Δ. Τεμπών, γεγονός που αναμένεται να έχει άμεσα, σημαντικές αρνητικές  επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο αποτελεί το μοναδικό κατάστημα σε όλο το Δήμο Τεμπών, όπως και στον γειτονικό Δήμο Αγιάς, το οποίο  εξυπηρετεί ένα μόνιμο πληθυσμό της τάξης των 30.000 ατόμων, που δυνητικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει – και πολλές φορές υπερβαίνει - ακόμη και τις 70.000!

Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα των παραπάνω περιοχών - δεδομένης της συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας (Α.Τ.Ε.) στην Τράπεζα Πειραιώς - μεγάλο αριθμό άλλου τύπου επιχειρήσεων που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους, όπως βέβαια και τις ίδιες τις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου Τεμπών (Δ.Ε.Υ.Α.Τ., ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ.α.)».

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει πως οι πολίτες και οι τοπικές αρχές, μετά την είδηση του κλεισίματος του Καταστήματος Συκουρίου είναι ανάστατοι και σχεδιάζουν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, με άλλες δυναμικότερες κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι η μεταφορά του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Συκουρίου του Δ. Τεμπών προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές τους, εξαιτίας της απόστασης από το αμέσως πλησιέστερο κατάστημα της Τράπεζας, λόγω και της προχωρημένης ηλικίας πολλών από αυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι είναι δυσμενέστατη εξέλιξη χιλιάδες πολιτών, επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών να  αποκλείονται από βασικές τραπεζικές υπηρεσίες και να δυσχεραίνονται οι συναλλαγές τους,  η βουλευτής ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς για το πώς προτίθενται  να  αντιμετωπίσουν την δυσμενή εξέλιξη του κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο του Δ. Τεμπών, ποιες είναι οι προτάσεις-λύσεις που έχουν, ώστε να πραγματοποιούνται οι τραπεζικές συναλλαγές των κατοίκων του Δ. Τεμπών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα απρόσκοπτα, αλλά και ποιες είναι οι τυχόν προγραμματισμένες περαιτέρω ενέργειες της Κυβέρνησης με σκοπό την ανάκληση της απόφασης κατάργησης  του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Συκουρίου, που ναι μεν είναι ιδιωτικός χώρος επιχειρηματικότητας, αλλά δεν παύει το αντικείμενο παροχής τραπεζικών συναλλαγών, να έχει ευρύτατες κοινωνικές συνέπειες, που δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία.