Ξεκάθαρη ως προς τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με την επέκταση της ΑΟΖ κατά 12 ναυτικά μίλια, προς δυσμάς, στα θαλάσσια σύνορά μας με την Ιταλία, όπως και την Συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ήταν η βουλευτής του ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΡΑΔΙΟ 104,6 FM στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά, αλλά και για το ρόλο της Ευρώπης, που δυστυχώς και πάλι δεν άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων .

«Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, μακριά από οποιαδήποτε προσμέτρηση και υπολογισμό πολιτικού κόστους, ζητήσαμε σαφείς και σταθερές, ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση όπως οφείλαμε, αλλά παράλληλα προτάξαμε το εθνικό όφελος και το εθνικό συμφέρον, υπερψηφίζοντας και τις δύο Συμφωνίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η Λαρισαία βουλευτής ευθέως έκανε λόγο για παρελκυστικές τακτικές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την Συμφωνία με την Αίγυπτο, ο οποίος παρότι ψηφίζει για τους δικούς του λόγους «ΠΑΡΩΝ», παράλληλα, προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία για να διαχωριστούν δήθεν οι «πατριώτες»  από τους υπόλοιπους, λέγοντας συγκεκριμένα: «Κρίμα στην αυτοαποκαλούμενη ‘’Δημοκρατική παράταξη’’ (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), γιατί σε ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα, που θα συμβάλλει περαιτέρω στην ισχυροποίηση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο -  παρότι παρουσιάζει ατέλειες - η Αξιωματική Αντιπολίτευση εκ νέου εφευρίσκει νέο πεδίο διχαστικών συγκρούσεων, επιδεικνύοντας ξανά διάθεση διχασμού του λαού μας.

Οι Συμφωνίες αφορούν μια ξεκάθαρα Εθνική υπόθεση και όχι μια υπόθεση καπηλείας εσωτερικής κατανάλωσης και ψηφοθηρίας. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, κι όλοι θα έπρεπε να αντιληφθούν πως ο τόπος μας δεν αντέχει καινούργιες διαμάχες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι τόσο Κυβέρνηση, όσο και Αξιωματική Αντιπολίτευση, εναλλασσόμενες στο παιχνίδι της εξουσίας επιδεικνύουν μια «περίεργη  δυσανεξία» ως προς το ζήτημα σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, κάθε φορά που διακυβεύονται μεγάλα εθνικά ζητήματα, με μόνο το Κίνημα Αλλαγής να παραμένει απαρέγκλιτο σε αυτό το ζήτημα αρχής: «Καλωσορίζουμε λοιπόν και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε τώρα να ζητήσει και μάλιστα με πολύ έντονο ύφος μέσω του Προέδρου του,  το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κάτι βέβαια που ούτε ο ίδιος έπραξε όταν ήταν Πρωθυπουργός για τη Συμφωνία των Πρεσπών… Υπάρχει μία ανακολουθία τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι παίρνουν θέση υπέρ της σύγκλησής του, μόνο όταν βρίσκονται στην Αντιπολίτευση…», υπογράμμισε με νόημα.

Στη συνέχεια η Λαρισαία πολιτικός αναφέρθηκε με δυσαρέσκεια στις πιέσεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, δίχως να έχει διασφαλιστεί η ατζέντα των μεταξύ τους ζητημάτων: «μέχρι τώρα η Ευρώπη δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν έχουμε σαφή καταδίκη, μέσω κυρώσεων, της Τουρκίας και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, ροκανίζοντας το  χρόνο.

Αλλά και ο γερμανικός παράγοντας έχει λειτουργήσει απογοητευτικά ως τώρα, προφανώς  λόγω των μεγάλων οικονομικών συναλλαγών που έχει η Γερμανία με τη γειτονική μας χώρα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σκηνικό  ώστε να πιεστεί η χώρα μας να συρθεί άρον-άρον σε ένα διάλογο των μείζονων ζητημάτων…».

Καταλήγοντας η βουλευτής υπενθύμισε εμφατικά πως το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν υπήρξε «ένα πατριωτικό κόμμα, το οποίο πάντοτε έκανε τις επιλογές του χωρίς ενδοτισμούς, δημιουργώντας σταθερές στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, τις οποίες η χώρα αξιοποιεί μέχρι σήμερα». Σε αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα, το Κίνημα βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, προκειμένου να πάψει η «σολομώντεια» τακτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων μας σε σχέση με την Τουρκία, που καταλήγει να είναι ξεκάθαρα άδικη για την Ελλάδα.