«Γιορτάσαμε μαζί με τους συμπολίτες, μετά από πολύ καιρό, μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στο Βλαχογιάννι και στο Σπαρμό Ελασσόνας, συμβιώνοντας μέσα στην εκκλησία μας, το βίωμα της  πίστης μας.

Νιώσαμε και πάλι,  ότι η χώρα μας και ο λαός μας, έχει βαθιά σχέση και άρρηκτους δεσμούς με την Ορθοδοξία και  τις παραδόσεις μας και πάντα βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία, εκφράζοντας την πίστη του και αποδίδοντας τις τιμές στον Τριαδικό Θεό και αιτούμενος τη χάρη Του και τη φώτισή Του. 

Ο φετινός εορτασμός της Αγίας Τριάδας, έρχεται μετά από μια μεγάλη δοκιμασία, την πανδημία του κορωνοϊού, που απείλησε εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη και στη χώρα μας,  πολλές επίσης. 

Χάσαμε συνανθρώπους σ’αυτή την πανδημία και θρηνήσαμε σήμερα γι’αυτούς στην επίκληση των κεκοιμημένων μας. 

Ο φετινός εορτασμός της Αγίας Τριάδας όμως, έρχεται ταυτόχρονα με ένα μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ορθοδοξία μας από την γείτονα χώρα, την Τουρκία, που κορύφωσε την αήθη επίθεσή της στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας ένα αιώνιο σύμβολό μας, την Αγιά Σοφιά. 

Σήμερα, η παρουσία όλων μας και από το νομό Λάρισας, έδωσε το ηχηρό μήνυμα, ότι τόσο στην υγειονομική κρίση, όσο και στην τουρκική πρόκληση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είναι ενωμένοι, έχουν ασπίδα την πίστη τους σε αρχές και αξίες, στη θρησκεία μας, στο δόγμα μας και στις παραδόσεις μας, που προασπίζουμε με κάθε τρόπο. 

Γιατί  οι λαοί που χάνουν την μνήμη τους, την πίστη τους και τις αρχές τους , χάνουν την ταυτότητά τους, μαζί όμως χάνουν και κάθε προοπτική».