«Φέρνω δυστυχώς από τη Θεσσαλία, αγωνία και πόνο. Πριν λίγη ώρα αυτοκτόνησε ένας επιχειρηματίας μέσα στην καφετέρια του στον Βόλο, γιατί δεν άντεξε τις συνέπειες του lockdown. Λάμπρος ήταν το όνομα ενός τραυματιοφορέα, που μπήκε σε απεργία πείνας στο Π.Ν. Λάρισας γεμάτος οργή, γιατί βρήκε μία 45χρονη γυναίκα κάτω από το κρεβάτι της σε μία κλινική covid σε απόλυτη ακαμψία. Στο Νοσοκομείο του Βόλου η Κυβέρνηση σήμερα κατήργησε την Πνευμονολογική Κλινική. Με ένα ‘’click away’’ αφανίσατε όλους τους μικρούς εμπόρους της αγοράς, χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες αυτού του οριζόντιου μέτρου», δήλωσε εισαγωγικά στην τοποθέτησή της για τον Προϋπολογισμό του 2021 η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για να συμπληρώσει: «Ταυτόχρονα, ενώ σεισμοί, λοιμοί, λιμοί, καταποντισμοί μαστίζουν τη χώρα, η Κυβέρνησή της ΝΔ επαίρεται ότι όλα τα κάνει καλά. Αυτοθαυμάζεστε, ανταλλάσσετε επαίνους μεταξύ σας και χειροκροτείτε οι ίδιοι τον εαυτό σας σε έναν καθρέπτη, που μόνο εσείς βλέπετε».

Η βουλευτής έκανε λόγο για μια εξελισσόμενη οικονομική δυστοπί, ορατή πλέον δια γυμνού οφθαλμού, που δεν απαιτεί …πτυχίο οικονομικών, για να γίνει αντιληπτή από το μέσο πολίτη. Παράλληλα, θύμισε πως οι δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, περί «θωρακισμένης» οικονομίας, περισσότερο ανησυχούν την κοινωνία, παρά την καθησυχάζουν: «Αυτό το περί ‘’θωρακισμένης’’ οικονομίας μπορούμε να το δεχτούμε, μόνο είτε ως αστείο, είτε ως ξόρκι. Και επειδή αστεία δεν σηκώνει αυτή η ιστορία, μάλλον ως ξόρκι. Θέλετε να ‘’ξορκίσετε το κακό’’ και να το διώξετε μακριά. Θυμόμαστε άλλωστε την τελευταία φορά, που η ΝΔ είπε ότι η οικονομία μας είναι ‘’θωρακισμένη’’ το 2008-2009. Όλοι θυμόμαστε τι επακολούθησε: greek statistics, απανωτά μνημόνια, οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή, αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος και βέβαια ακραία λαϊκίστικα πολιτικά μορφώματα να κάνουν την εμφάνισή τους και να κερδίζουν έδρανα στη Βουλή».

Η Ευαγγελία Λιακούλη δεν έκρυψε την βαθιά ανησυχία της για τις οικονομικές προοπτικές του επόμενου έτους: «Τρομάζω γιατί καταλαβαίνω ότι το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κόβει και να ράβει ένα αφήγημα περί επερχόμενης ‘’ανάπτυξης τύπου ελατήριο’’, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Αλλά κατά βάθος σχεδιάζει την οικονομία ‘’day by day’’, σαν ‘’μαθητευόμενος μάγος’’. Κι όλα δείχνουν πως θα πάλι ‘’φεσώσει’’ τον λαό, πάλι θα εγκαταλείψει το πλοίο λίγο πριν βουλιάξει και πάλι θα δείξει με το δάχτυλο τους επόμενους…».

Σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για την Αυτοδιοίκηση η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως πρόκειται για ένα ακόμη μνημείο αναξιοπιστίας από πλευράς του κ. Θεοδωρικάκου: «Από το προσχέδιο μέχρι το σχέδιο του Προϋπολογισμού, μέσα σε ένα μόλις μήνα, ήρθε  μια ‘’μαγική εικόνα’’. Συγκεκριμένα, τα ‘’μαγικά’’ της Κυβέρνησης παρουσιάζουν μέσα μόνο σε έναν μήνα και μάλιστα lockdown, αντί για έλλειμμα στους ΟΤΑ 151 εκ. στη διετία 2020-2021, πλεόνασμα (!) 76 εκ. ευρώ, από ανταποδοτικά τέλη (!).

Μάλλον επειδή ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί πως με το που θα βγάλει κάποιος τον αναπνευστήρα από τη ΜΕΘ, θα πάει να πληρώσει τα δημοτικά τέλη... Αλλά κι ο Π/Υ για την ψηφιακή ανάπτυξη του Δημοσίου εμφανίζεται μειωμένος. Αυτό που δεν εμφανίζεται μειωμένο, αλλά αντίθετα αυξημένο, είναι το πολιτικό ‘’συσσίτιο’’ του ‘’Μαξίμου Α.Ε.’’, όπου τουλάχιστον 100 μετακλητοί και παρατρεχάμενοι θα εισπράξουν φέτος 4 εκ. ευρώ επιπλέον!», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.