Συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων, πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία τους η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου « Φίλοι Πύργου Χαροκόπου», με την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, που πρωτοστατεί μαζί τους, στο θέμα της διάσωσης του Πύργου.

Τα μέλη του συλλόγου αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάσταση που βρίσκεται το μνημείο και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους με τη βουλευτή, καθώς ήδη έχει γκρεμιστεί ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κτηρίου και αυτό δυσκολεύει σημαντικά την αποκατάστασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ¨Πύργος  Χαροκόπου¨ έχει κριθεί διατηρητέος ήδη από το 1988 από την αείμνηστη τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη και όμως, εν έτει 2020 κινδυνεύει  με πλήρη κατάρρευση, παίρνοντας μαζί του το αποτύπωμα μια ολόκληρης ένδοξης Θεσσαλικής εποχής, παρά το γεγονός ότι  αποτελεί ένα από τα ελάχιστα  πλέον σωζόμενα εμβληματικά κτήρια  του 20ου αιώνα που χρήζει άμεσης μέριμνας,  τόσο από την μεριά της Πολιτείας, όσο και από τους ιδιοκτήτες του.

Στη συζήτηση κυριάρχησε ο προγραμματισμός για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ο Σύλλογος και οι τοπικοί φορείς, τόσο απευθυνόμενοι ξανά στην Υπουργό Πολιτισμού, όσο και στους ιδιοκτήτες του μνημείου, επισημαίνοντας όλοι, ότι η κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του κτίσματος .

Επίσης, κρίθηκε ότι πρέπει να ζητηθεί η αρωγή του ΤΕΕ Θεσσαλίας καθώς του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας, προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στο θέμα και να αξιολογηθεί από τους πλέον ειδικούς , η κατάστασή του.

Στο τέλος της συνάντησης, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς με απόφασή του ο Σύλλογος την αναγόρευσε επίτιμο μέλος του,  για τη μεγάλη συνεισφορά της και τη στήριξη του συλλόγου στη διάσωση του Πύργου, ενώ η βουλευτής αποδέχθηκε την μεγάλη τιμή με ιδιαίτερη συγκίνηση, τονίζοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε βήμα του συλλόγου μέχρι  το εμβληματικό αρχοντικό να αποκατασταθεί και να παραδοθεί στους Λαρισαίους, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι τον Πύργο θα σώσει η αγάπη των μελών του Συλλόγου που ιδρύθηκε για το σκοπό αυτό

Στη συνάντηση με τη Λαρισαία βουλευτή παρευρέθησαν τα μέλη του Συλλόγου: η πρόεδρος  κ.,   Ερμιόνη Μαλλίδη ,ο αντιπρόεδρος Κυριακός Κουρούτσαλης,  η  γραμματέας Μαρίνα Μαραγγού και το μέλος ιερέας π. Ιωάννης Κατρανίδης.