Η Λαρισαία βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

"Από την ημέρα που η χώρα μπήκε στη δίνη της πανδημίας, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων που εκπονούν οι δήμοι της χώρας, στο πλαίσιο των προληπτικών  μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Καθημερινά απολυμαίνεται σημαντικός αριθμός κτιρίων, παιδικές χαρές, δημοτικοί και κοινόχρηστοι χώροι.

Επίσης, υδροφόρες και άλλα μηχανήματα,  πλένουν καθημερινά με την χρήση απολυμαντικού, κεντρικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο και στις συνοικίες των δήμων, ενώ έμφαση δίνεται  στο πλύσιμο και τον ψεκασμό των κάδων απορριμμάτων, μετά και τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Ολοι αυτοί, οι υπάλληλοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας, είναι επίσης «Άνθρωποι της πρώτης γραμμής», που βρίσκονται στους δρόμους από τα μεσάνυχτα,  κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και με υπερωρίες, για να διατηρήσουν καθαρές τις πόλεις, απολυμασμένους τους κοινόχρηστους χώρους και τους κάδους και προφυλάσσοντας τη δημόσια υγεία, στις συνθήκες της πανδημίας .

Η σημαντική προσφορά και αυτού του κλάδου των εργαζομένων, πρέπει να τύχει ρητής και άμεσης αναγνώρισης από την Κυβέρνηση και να καταβληθούν τα ειδικά – πρόσθετα επιδόματα, που ανακοινώθηκαν ήδη για άλλους κλάδους .

Ηδη, καταθέτω ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα αυτό και αναμένω τη θετική ανταπόκρισή του.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι ιδιαίτερη αίσθηση, προκαλεί η έκκληση του Δήμου Λαρισαίων στους πολίτες, να μην αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, αποφεύγοντας να αγγίξουν το καπάκι των κάδων, προκαλώντας όμως έτσι, μεγάλο πρόβλημα στα συνεργεία καθαρισμού.

Ας σκεφτούμε τί προκαλούμε στους συνανθρώπους μας που εργάζονται για όλους εμάς, νυχθημερόν !

Ας φροντίσουμε να έχουμε ένα κομμάτι χαρτιού μαζί με τα σκουπίδια μας, ώστε να μην χρειαστεί να ακουμπήσουμε το καπάκι...

Ένα μικρό κομμάτι χαρτιού, είναι ικανό αφενός να αποδείξει το σεβασμό μας στους συνανθρώπους μας και αφετέρου να περισώσει την δική μας αξιοπρέπεια. Διότι, είναι βέβαιο, ότι έτσι θα αισθανθούμε καλύτερα...».