Σε μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει τα εξής:

«Φέτος, το πρώτο κουδούνι ηχεί, μια μέρα αρκετά διαφορετική από την καθιερωμένη έναρξη του σχολικού έτους, με ανάμεικτα συναισθήματα και πρωτόγνωρες συνθήκες, που έφερε μαζί της η πανδημία.

Συνέπεσε ο αγιασμός των σχολείων, με την ημέρα που γιορτάζει η Ορθοδοξία μας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, σηματοδοτώντας την ελπίδα και την ύψωση του Ανθρώπου προς τη θέωση.

Γεμάτη η μέρα από συναισθήματα, ίσως φόβου και αγωνίας για το « άγνωστο» και τις νέες συνθήκες,  αλλά παράλληλα και συναισθήματα χαράς και λαχτάρας, για την επιστροφή στα θρανία.

Σήμερα, οι αυλές δεν γέμισαν από γονείς, λόγω των μέτρων που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλοι μας.

Σήμερα, δεν ακούστηκαν δυνατά οι ανέμελες  φωνές, χαρές και τραγούδια- μήνυμα της ίδιας της ζωής, στην πιο όμορφη έκφανσή της …

Όμως, είτε με τη φυσική μας παρουσία, είτε με την ψυχή μας, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δίπλα στα παιδιά μας, μικρότερα και μεγαλύτερα, που σήμερα ξεκινούν τη νέα χρονιά.

Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τη νέα γενιά της Ελλάδας, δίνουμε δύναμη από τη δύναμή μας, θάρρος από το θάρρος μας και ελπίδα από την ελπίδα μας.

Στηρίζουμε τους άοκνους δασκάλους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ώστε να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά καθήκοντά τους, καθώς έχουν κληθεί να αναλάβουν ευθύνες υγειονομικού περιεχομένου,  οι οποίες δεν τους αναλογούν.

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω σήμερα και τα παιδιά του νέου σχολείου που φιλοξενεί μαθητές με ειδικές δεξιότητες, του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) -στη συνοικία Νεάπολης- ένα σύγχρονο κτίριο για  μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ένιωσα ότι συνάντησα μια άλλη πλευρά της ζωής, ευαίσθητη, ιδιαίτερη, δύσκολη αλλά και ευλογημένη μαζί, οδηγώντας τους Ανθρώπους σε άλλους δρόμους εσωτερικής αναζήτησης..

Η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του Δήμου Λάρισας, δημιούργησε ένα νέο σχολείο, το σχολείο της καρδιάς μας . Είναι ένα έργο που μας κάνει περήφανους.

Τα παιδιά μας, είναι τα θαλερά και εύρωστα φυτώριά μας, η ελπίδα μας, το μέλλον μας, η συνέχειά μας.

Τα παιδιά μας, τα αγκαλιάζουμε και τα προσέχουμε, σαν τα μάτια μας !

Καλή σχολική χρονιά, σε όλους, με αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στο σχολείο, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ»