Παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών , πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για τη συγκοινωνιακή απομόνωση τριών μεγάλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ,  του Πλατυκάμπου, Γλαύκης και Χάλκης, λόγω κατάργησης καθημερινού δρομολογίου, κομβικής σημασίας για τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, την παρέμβαση πραγματοποίησε η Λαρισαία βουλευτής, μετά την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων τριών μεγάλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ στο ν. Λάρισας, καθώς βιώνουν συνθήκες συγκοινωνιακής αποκοπής και απομόνωσης, καταγγέλλοντας την προβληματική τους μετακίνηση προς τη Λάρισα λόγω κατάργησης συγκεκριμένου δρομολογίου που τους εξυπηρετούσε καθημερινά.

Συγκεκριμένα, κι όπως αναφέρουν, εδώ και τρεις μήνες έχει καταργηθεί το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 5:45 από τα χωριά τους προς την πόλη της Λάρισας, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξυπηρετούσε πλήθος κόσμου που δεν διαθέτει άλλο μεταφορικό μέσο, προκειμένου να μεταβεί στην πόλη για την εργασία του.

Επίσης, σημειώνεται ότι ναι μεν, το δρομολόγιο είχε καταργηθεί λόγω των απαγορευτικών μέτρων κατά του κορωναϊού, ωστόσο, μέχρι και σήμερα και ενώ πλησιάζουμε προς τα τέλη Ιουνίου, δεν τέθηκε ξανά σε λειτουργία, όπως θα ήταν λογικά αναμενόμενο.

Αυτή όμως η κατάσταση  δυσχεραίνει στην πράξη την καθημερινότητα των κατοίκων τριών μεγάλων χωριών του Δ.Κιλελέρ και κυρίως εργαζόμενους νέους ανθρώπους και γυναίκες που στερούνται οχήματος.

Εδώ και καιροί οι κάτοικοι της περιοχής είναι , δυστυχώς, αναγκασμένοι να αναζητούν καθημερινά διάφορες λύσεις για την εξυπηρέτησή τους, με την ταλαιπωρία «να χτυπάει κόκκινο».

Όμως, ο Δήμος Κιλελέρ αποτελεί ένα μεγάλο, πολυπληθή και συγκοινωνιακά κομβικό δήμο  και συνεπώς τέτοιες συγκοινωνιακές συνθήκες αποκοπής, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν μόνο στη βάση της οικονομικής ανταποδοτικότητας.

Ζητώ από τον κ. Υπουργό να συνδράμει άμεσα στην επίλυση της ως άνω κατάστασης, καθώς η μεταφορά είναι κοινωνικό δικαίωμα και όταν συνδέεται με την δυνατότητα παροχής εργασίας, γίνεται αντιληπτή η σπουδαιότητά της».