Επανέρχεται με νέα ερώτησή της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε συνέχεια πρόσφατης ερώτησης για την κατεπείγουσα στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και των γυμναστηρίων του νομού Λάρισας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αυτή τη φορά σε σχέση με την ανάγκη  ένταξης των αθλητών και Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ, στις πρόνοιες του άρθρου 66 του ν.4735/20.

Υπενθυμίζεται πως με το άρθρο 66 του ανωτέρω νόμου και τις «ρυθμίσεις για τα αθλητικά σωματεία» προβλέπεται πως στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προστέθηκαν διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες μέχρι τις 30/6/2021, αθλητικά σωματεία μπορούν να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και να επιχορηγούνται από αυτούς, υπό την προϋπόθεση ότι τυγχάνουν ειδικώς αναγνωρισμένα.

Η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Στ. Μενδώνη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, επισημαίνει με τη νέα παρέμβασή της – και σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στις Επιτροπές της Βουλής, ένα περίπου μήνα νωρίτερα - πως η νομοθεσία έτσι όπως τελικά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία (ΝΔ) είναι ελλιπής, από τη στιγμή που ουδεμία μνεία γίνεται για σωματεία-ΑμεΑ που προάγουν τα αντίστοιχα αθλήματα και ιδιαίτερα αυτά που καλλιεργούν Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς για το πως και πότε προτίθενται να εισηγηθούν την ένταξη στις πρόνοιες του άρθρου 66, του ν.4735/20 και των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ που προάγουν αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων και των επίσημων Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πρωταθλημάτων, καθώς και ποιες άλλες διευκολύνσεις προτίθενται να θεσπίσουν για τους αθλητές ΑμεΑ, δεδομένου ότι ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις πολύ λίγες διεξόδους που διαθέτουν.