Με ακόμη μία ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων για το ίδιο θέμα, επανέρχεται η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για το κρίσιμο ζήτημα των εμβολιασμών στο νομό, μετά από καταγγελίες ακόμη και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι οποίες έρχονται να διαψεύσουν υποβολιμαία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ότι δήθεν «όλα βαίνουν καλώς», κι ότι οι εμβολιασμοί του σχεδίου «Ελευθερία» προχωρούν τάχα «κανονικά».

Όπως επισημαίνει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της ερώτησής της:

«Επανέρχομαι με την παρούσα μου στην από 26/1/2021 (αρ. πρωτ. 3596) ερώτησή μου, σχετικά  με την ανάγκη κατάρτισης από πλευράς του Υπουργείου Υγείας ενός ολοκληρωμένου, ορθολογικού και άμεσα προσβάσιμου συστήματος εμβολιασμών στον κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου ο κάθε πολίτης να είναι ενήμερος, για το πότε πρόκειται να εμβολιαστεί, με ακριβή προσέγγιση και μικρή απόκλιση.

Με την ερώτησή μου, παράλληλα, σας ενημέρωνα πως με ανησυχία διαπιστώναμε εκείνες τις ημέρες, ότι κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα και ακριβής σχεδιασμός δεν υπήρχε για τον πληθυσμό του νομού Λάρισας και τις επιμέρους ηλικιακές ομάδες του, καθώς δεν υπήρχε καμία σαφής ενημέρωση για την προοπτική εμβολιασμού κάθε πολίτη. 

Αυτό το διάστημα, όπως πληροφορούμαστε από καλά ενημερωμένες πηγές, ακόμη και οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες μεγαλύτερης ηλικίας (75+, ακόμη και οι άνω των 85 ετών), οι οποίοι βάσει των ισχυρισμών της κυβέρνησης, θα έπρεπε να εμβολιάζονται γρήγορα, αδυνατούν να κλείσουν το πρώτο ραντεβού στις τοπικές δομές υγείας του ν. Λάρισας (πλην Ελασσόνας), με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να  ταξιδέψουν σε όμορους νομούς.

Παράλληλα, όλοι όσοι εξασφάλισαν την πρώτη δόση και αναζητούν μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας τον χρόνο και τον τόπο εμβολιασμού τους για τη δεύτερη δόση, διαπιστώνουν πως το ηλεκτρονικό σύστημα αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει, ‘’πετώντας’’ τους έξω (!)».

Δεδομένου ότι οι υπέργηροι πολίτες θα έπρεπε να αποτελούν το πρώτο και σημαντικότερο μέλημα της κυβέρνησης, προκειμένου να «μπει φρένο» στην εκατόμβη των πάνω από  6.000 θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας κι επειδή κάθε κυβερνητική ανεπάρκεια και κρύψιμο των προβλημάτων «κάτω από το χαλί» μεγαλώνουν την αγωνία εκατομμυρίων συμπολιτών μας, από την στιγμή που μικραίνουν οι προοπτικές για τη ζωή και την ελευθερία τους, ρωτώ τον αρμόδιο κ. Υπουργό και ζητώ να με ενημερώσει υπεύθυνα, για το αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του τα παραπάνω προβλήματα στην πορεία των εμβολιασμών, πως απαντά σε σχέση με αυτά και τέλος πότε αναμένεται η κανονική επανέναρξη του εμβολιασμού των πολιτών στο ν. Λάρισας, μετά και τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες και εν συνεχεία για τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες;

Τον ρωτώ επίσης πόσα εμβόλια έχουν διατεθεί στο ν. Λάρισας από την έναρξη των εμβολιασμών και γιατί παρουσιάζεται για μια ακόμη φορά έλλειψη εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας»