Αντιπροσωπείες εργαζομένων της ΕΑΣ και των s/m ΛΑΡΙΣΑ, επισκέφθηκαν τη βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη,  προκειμένου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για  τις ενέργειες στις οποίες προέβη, προκειμένου να δημιουργηθούν θετικές προϋποθέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

« Είχα την ευκαιρία να συναντήσω ξανά τους εργαζόμενους της ΕΑΣ και των σ/μ Λάρισα, γνωστούς και φίλους συμπολίτες μας , που αν και κατάκοποι από τον απίστευτο αγώνα που δίνουν εδώ  και χρόνια, από τότε που  έχασαν τις δουλειές τους και έμειναν στο δρόμο , είχαν το κουράγιο να επισκεφθούν και να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και σε εμένα,   για τις ενέργειες που προώθησα , προκειμένου ο αγώνας τους να δικαιωθεί.

Γνωρίζω καλά και τις δύο κατηγορίες εργαζομένων και τον αγώνα που έδωσαν - προσωπικά έτυχε να χειριστώ το θέμα τόσο ως δικηγόρος πολλών από αυτούς, όσο και ως βουλευτής, όπως  όφειλα, υποβάλλοντας  σχετική τροπολογία – νομοθετική πρόταση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια το Μάιο, αξιώνοντας την «προνομιακή κατάταξη εργαζομένων στη διανομή πτωχευτικής περιουσίας, έναντι των τραπεζών», ενώ με παρεμβάσεις και ερωτήσεις ( 13/02/2020, 26/05/2020) κάλεσα την Κυβέρνηση και τον κ Υπουργό, να «επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, καθώς η εν λόγω κατηγορία πρώην εργαζομένων αποτελεί ευάλωτη κοινωνική ομάδα, από την στιγμή που οι περισσότεροι είναι άνω των 50 ετών και δυσκολεύονται να απασχοληθούν σε άλλο αντικείμενο εργασίας».

Είναι αλήθεια όμως ότι ένιωσα αμηχανία, μόλις τους είδα. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι διαχειρίστηκαν επικοινωνιακά το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αισθάνομαι ότι πρόσβαλε την ουσία του αγώνα των εργαζομένων.

Δεν είναι ζήτημα που προσφέρεται για πλειοδοσία παραγόντων και έναν παράλογο αγώνα δρόμου, με τον πολιτικό ιδρώτα να πέφτει …κορόμηλο, για το ποιος πρόλαβε πρώτος και το είπε στον υπουργό, ποιος πρόλαβε και φωτογραφήθηκε με τον υπουργό, ποιος έπεισε τον υπουργό, ποιος έχει φίλο κολλητό τον υπουργό  κλπ  !

Δεν είναι δυνατόν, να δημιουργούμε στους Ανθρώπους αυτούς, την υποχρέωση να μας ευχαριστούν, όταν κάναμε μόνο το αυτονόητο καθήκον μας.

Και όταν μάλιστα αργήσαμε τόσο πολύ! Πρέπει να απολογηθούμε γι’αυτό. Δεν είναι δυνατόν, στο 2020, να έχουμε προχωρήσει έτη φωτός ως κοινωνία και να  περιφέρεται ακόμη κραταιά η αντίληψη του «κατόπιν ενεργειών μου»

Σε προσωπικό επίπεδο, ήμουν απλώς μία από τους πολλούς, που έκανα μόνο το χρέος μου. Όπως ακριβώς, η πλειοψηφία των συναδέλφων μου βουλευτών, πρώην και νυν, όλων των κομμάτων. 

Αναφέρω αυτά, διότι ουδέποτε διανοήθηκα ότι ένα τέτοιο ζήτημα, μπορεί να ισχυριστεί ανερυθρίαστα κανείς,  ότι είναι προσωπικό του επίτευγμα.

Εκτός της φανερής αμετροέπειας, είναι τουλάχιστον προσβολή, στα πρόσωπα των ίδιων των πολύπαθων εργαζομένων και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας-  όλων των φορέων (ΕΚΛ, Επιμελητήρια, Σύλλογοι, Σωματεία κλπ), των συνδικαλιστών, των τοπικών αρχών- Περιφερειάρχη και Δημάρχων,  των μέσων ενημέρωσης – έντυπων και ηλεκτρονικών, των πρώην θεσμικών εκπροσώπων , που  πάλεψαν , πολλά χρόνια, όλοι,  για τον ίδιο σκοπό.

Το «αρραγές τοπικό μέτωπο» λοιπόν, δεν είναι μια θεωρητική έννοια, ένα στολίδι λόγων και όχι έργων...

Πεδίο δόξης λαμπρό για την επίδειξη πραγματικής ισχύος του μετώπου αυτού, είναι ακριβώς η συνέχεια του θέματος των εργαζομένων , τόσο της ΕΑΣ όσο και των s/m ΛΑΡΙΣΑ, μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Διότι διαβλέπω, ότι ο δρόμος αυτός θα είναι πάλι μακρύς…»