Για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των λειτουργών της Δικαιοσύνης, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:  

«Σήμερα γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προστάτη των δικαστών, των δικηγόρων και όσων διακονούν το χώρο της Δικαιοσύνης.

Τιμούμε σήμερα την προσωπικότητα του εξέχοντος Αγίου και νομικού, που διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση και τη βαθιά του καλλιέργεια, ενώ συγχρόνως αναδείχθηκε σε άξιο και επιφανή δικαστή του Αρείου Πάγου, εφαρμόζοντας πιστά τον «νόμο της συνειδήσεως», τον άγραφο νόμο του Θεού.

Αγωνίστηκε  και θυσιάστηκε για τις αρχές και αξίες της Δικαιοσύνης, της αρετής, της υπομονής και της αγάπης,  χωρίς μικρότητες και φόβο.
Υπήρξε αδέκαστος.

Η μέρα αυτή, ειδικά για όλους όσοι ασκούμε λειτούργημα που σχετίζεται με την απονομή  της Δικαιοσύνης- του ¨ακρογωνιαίου λίθου¨ της σύγχρονης Δημοκρατίας μας, είναι μια ευκαιρία να συλλογιστούμε τη στάση ζωής και το υπόδειγμα συμπεριφοράς του Αγίου, που διδάσκει  στους νομικούς το πρότυπο που πρέπει να ακολουθούμε, για την ορθή και συνεπή εξάσκηση του λειτουργήματός μας.

Να θυμηθούμε ακόμη, ότι η χρονιά που πέρασε, άφησε μια βαθιά πληγή στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Την στιγμάτισε ένα τεράστιο παραδικαστικό κύκλωμα, που συνδέθηκε άρρηκτα με την εκτελεστική εξουσία, οδήγησε σε μια προανακριτική επιτροπή και κατέληξε σε παραπομπή ενός υψηλόβαθμου λειτουργού της Δικαιοσύνης…

Ο απολογισμός είναι  θλιβερός.

Η διαφθορά στη Δικαιοσύνη έχει τεράστια σημασία, διότι είναι η «γροθιά» στο μαλακό υπογάστριο της ίδιας της Δημοκρατίας.

Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη, να προασπίσουμε, με την ίδια πίστη στις αρχές και στις αξίες που μεταφέρει με τον τρόπο ζωής του ο Άγιος Διονύσιος, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη, να σταματήσουμε οριστικά τη διαφθορά. 

Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς δικαιολογίες  και με τα λόγια του Γκάντι να είναι φάρος σκέψης και συμπεριφοράς: «αν θέλουμε να ζήσουμε σαν ένα έθνος, πρέπει το συμφέρον του καθενός να γίνει συμφέρον όλων.

Η μοναδική σκέψη μας πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη, για τον καθένα από εμάς»