Ξεκάθαρη από την αρχή ήταν η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του νομού με διατήρηση και ενίσχυση του ΚΠΕ Ελασσόνας, αλλά και ταυτόχρονη δημιουργία νέου Κέντρου στην περιοχή της Αγιάς, προκειμένου να δημιουργηθούν  περισσότερα κίνητρα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση  των μαθητών του νομού, αλλά και ευρύτερα των επισκεπτών από άλλες περιοχές.

«Εμείς τασσόμαστε υπέρ της άποψης της παραμονής φυσικά του Κέντρου της Ελασσόνας και της ενίσχυσής του έτι περαιτέρω, διότι η μισθοδοσία καλύπτεται μόνο από κεντρικούς πόρους, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα στηρίζει ο Δήμος.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι χρειάζεται ενίσχυση και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, που είναι από τα πιο δυναμικά που υπάρχουν στη Θεσσαλία», τόνισε καταρχήν η Ευαγγελία Λιακούλη.

Η βουλευτής Λάρισας, επιπλέον, επέμεινε πως οι μανιχαϊστικές προσεγγίσεις για τη λειτουργία μόνο του ενός εκ των δύο ΚΠΕ δεν βοηθούν, ενώ η αυτόνομη, εύρωστη και δυναμική παρουσία και των δύο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο νομό, μπορεί και είναι σκόπιμο να επιτευχθεί με την παράλληλη στήριξή τους από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και των Δήμων που τα φιλοξενούν.

Η Ευαγγελία Λιακούλη υπενθύμισε πως η συγχώνευση και των δύο Κέντρων υπήρξε μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη, η οποία επιβλήθηκε λόγω της οικονομικής στενότητας των Μνημονίων, κι ότι υπό το πρίσμα του νέου οικονομικού πλαισίου είναι πια καιρός αυτό το ζήτημα να επανεξεταστεί, για να λάβει την απάντηση της Υφυπουργού «ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να συνεχίσουν να αναπτύσσονται».

Στη συνέχεια, η πολιτικός από τη Θεσσαλία κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να κάνει πράξη τα όσα διατείνεται, σε σχέση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά αυτό που λέμε ότι πάντα οι πολιτικές ξεκινάνε από την ευαισθητοποίηση και από την εκπαίδευση κι ότι όλα ξεκινάνε από το σχολείο, τότε η πολιτική σας θα εκφραστεί μέσα από δράσεις. Δεν θα εκφραστεί μόνο μέσα από ευχολόγια. … Ανυπομονώ να ακούσω ότι και αυτό το ΚΠΕ (Κισσάβου) θα το ιδρύσετε, κι ότι θα το φτιάξετε, με τη δική μας, βέβαια, βοήθεια».

Η κ. Ζαχαράκη παρότι στην δευτερολογία της υπήρξε φειδωλή, άφησε ένα παράθυρο ελπίδας για την επαναλειτουργία του ΚΠΕ Κισσάβου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μπούμε, λοιπόν, στη νέα περίοδο, ενόψει της νέας χρονιάς, να δούμε ακριβώς ποιο είναι το χρηματοδοτικό μας πλαίσιο, τι περιθώρια έχουμε και για το οικονομικό κομμάτι και για το ανθρώπινο δυναμικό...

Σας είπα ότι σαν Υπουργείο είμαστε θετικά διακείμενοι να ακούσουμε προτάσεις, όμως πάντα στα δεδομένα πλαίσια τα οποία έχουμε. Άρα, δεν μπορώ να σας δώσω σήμερα τα καλά νέα της επανεκκίνησης, μπορώ να σας πω όμως ότι όλες οι προτάσεις οι οποίες είναι ώριμες μελετώνται με θετική εικόνα από το Υπουργείο».