Παρέμβαση με ερώτηση που κατέθεσε στην  Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, έκανε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, διαμαρτυρόμενη έντονα για την κατάργηση των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής στο Λύκειο και επισημαίνοντας, τα εξής : 

«Στην Ελλάδα , τη χώρα της Τέχνης και του Πολιτισμού, της μακραίωνης ιστορίας που συνδέεται  άρρηκτα με τα γεννήματα των μνημείων που έγιναν παγκόσμια σύμβολα και της μουσικής μας,  που τραγουδήθηκε σε όλη τη γη , η Κυβέρνηση της ΝΔ , με ένα βήμα «πίσω ολοταχώς», επιλέγει οι έφηβοί μας, να στερηθούν το μεγαλείο της επαφής τους με την τέχνη, καταργώντας τα Καλλιτεχνικά και τη Μουσική από τα Λύκεια. Την ώρα που η Τέχνη , χρησιμοποιείται ακόμη και ως πρόληψη στην εξάρτηση από ναρκωτικά και ουσίες , με διεθνή βράβευση του Εργαστηρίου Ζωής της Λάρισας, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ Κεραμέως, επιλέγει να μείνει  στον παμπάλαιο κόσμο της!  

Με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διέθεταν, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής είχαν ήδη επισημάνει από τις προηγούμενες εβδομάδες – και εν μέσω του σχετικού Πολυνομοσχεδίου - ότι η εκπαιδευτική πολιτική σε σχέση με την Α’ βάθμια και την Β’ θμια εκπαίδευση αποτελεί στην ουσία «καράβι χωρίς πυξίδα». Από τα ωρολόγια προγράμματα φαινόταν ότι μαθηματικά οδεύαμε προς τη δραματική μείωση ή και τον εξοβελισμό σειράς μαθημάτων, όπως η Φυσική Αγωγή, η Φυσική, η Βιολογία, τα μαθήματα της τεχνολογίας, οι Πολιτικές & Νομικές Επιστήμες και η Κοινωνιολογία. 

Λίγες ημέρες πριν, ωστόσο, με την αιφνιδιαστική  ανακοίνωση του νέου ωρολογίου προγράμματος σπουδών για το Λύκειο, ήρθαν να προστεθούν τα Καλλιτεχνικά και η Μουσική (!), εξέλιξη η οποία αναπόφευκτα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή σε μία ακόμη ειδικότητα εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο ωριαίο, ημερήσιο πρόγραμμα τα Καλλιτεχνικά εφεξής καταργούνται σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, ενώ καταργούνται ακόμη και ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (!), όπως το Γραμμικό και το Ελεύθερο Σχέδιο.

Όμως , η καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ουσιαστική και βαθιά ανθρώπινη ανάγκη και το Κίνημα Αλλαγής είναι αδύνατο να συναινέσει στην απαξίωση και την υποβάθμισή της.

Καλώ την κ Υπουργό και την Κυβέρνηση της ΝΔ να μας εξηγήσει ποιοι «εκπαιδευτικοί» λόγοι την οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά κυρίως να  αναγνωρίσουν  έμπρακτα το λάθος τους , επαναφέροντας στην εκπαιδευτική ύλη του Γενικού Λυκείου τα καλλιτεχνικά μαθήματα.

Αναρωτιέμαι :  Επιτέλους, δεν χορταίνετε με το παλιό; Δεν σας φτάνει η «κοσμιοτάτη αγωγή»; Θέλετε να δημιουργήσετε «παιδιά -κλώνους εκπαιδευτικών εργαστηρίων» , χωρίς ψυχή, χωρίς συναίσθημα, χωρίς πνεύμα ; Τι θα απομείνει τελικά,  από τον Άνθρωπο;»