Στην εκδήλωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «Η Δημοκρατία, χτες, σήμερα και αύριο», που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τόνισε τα εξής: 

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε, που χάριν στις θυσίες πατριωτών, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος, μέλος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας και επιτεύχθηκε ένα υψηλό επίπεδο ευημερίας για τους Έλληνες πολίτες. 

Αυτή η πρόοδος, μέσα στα 200 αυτά χρόνια, σημειώθηκε μετά από διαρκείς αγώνες, περιόδους αλματώδους ανάπτυξης, αλλά και περιόδους όπου η Δημοκρατία δοκιμάστηκε, από εμφυλίους πολέμους και την μαύρη,  επταετή περίοδο της Δικτατορίας.  

Σήμερα, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, η ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτησή μας, αγγίζει μέσα στο χρόνο τα πολιτικά ζητήματα της Επανάστασης , αλλά και τα ζητήματα της Δημοκρατίας. 

Κρατάμε στη σκέψη μας ότι τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα δοκιμάστηκαν και ότι η διχόνοια, πολλές φορές καραδοκεί για να ακυρώσει κάθε θετική πρωτοβουλία και προσπάθεια του λαού μας.

Η Ιστορία είναι εδώ, παρούσα και ζωντανή, διαρκώς επαναλαμβανόμενη σε κρίσιμα σημεία της, μόνο και μόνο για να υπενθυμίζει πάντα,  ότι όλα όσα έγιναν σωστά, πρέπει να αποτελούν οδηγό μας και όλα όσα έγιναν με λάθος τρόπο, πρέπει να μείνουν ως παραδείγματα αποφυγής. 

 Κρατάμε την ιστορική διαδρομή μας, ως ένα κομμάτι που συνθέτει της ύπαρξή μας μέσα στο χρόνο, καθώς, όπως είχε πει ο μεγάλος Γιώργος Σεφέρης, 

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον»

Και το μέλλον μας, θέλουμε να το συνδημιουργήσουμε, με θετικό πρόσημο και με όρους ανθρωπιάς, ενότητας, αλληλεγγύης και πραγματικής Δημοκρατίας».