Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ Φ. Σερέτη και τους υποδιοικητές κκ.Παπαγεωργίου και Τσιαούση, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα υγείας που αφορούν στο νομό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης.

Ο διοικητής ενημέρωσε για τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, επισήμανε ότι παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με πολλαπλά προβλήματα, ενώ ανέπτυξε το σχεδιασμό του για το επόμενο χρονικό διάστημα και τον προγραμματισμό δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την πλευρά της η κ. Λιακούλη επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του νομού, οι οποίες στερούνται ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,  έχουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ακόμη και αναλωσίμων,  σε πολλές περιπτώσεις 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ Λιακούλη στο θέμα της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τραγικές ελλείψεις εξοπλισμού, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία,  ακριβώς από τις ελλείψεις που παρουσιάζει.

Επίσης, αναφέρθηκε στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου, η οποία προ καιρού είναι έτοιμη να λειτουργήσει και εξαιτίας της υπογραφής μόνο μιας ΚΥΑ δεν ξεκινά ακόμη τη λειτουργία της, ενώ τέθηκε από τη βουλευτή ως αίτημα άμεσης επίλυσης από τη διοίκηση και το θέμα των κινητών μονάδων που βρίσκονται ανενεργείς, εξαιτίας μη ύπαρξης νομικού πλαισίου λειτουργίας τους .

Η λειτουργία των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων συζητήθηκαν εκτενώς, με την υποβολή αιτήματος από την πλευρά της βουλευτή,  για άμεση στελέχωσή τους με νοσηλευτές, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο ιατρείο Πλατυκάμπου που εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο των περιστατικών που αντιμετωπίζονται.    

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την στενή συνεργασία τους και το κοινό ενδιαφέρον για τα ζητήματα υγείας του νομού και καθόρισαν τακτικές συναντήσεις για την διεκδίκηση και επίλυση των ζητημάτων.