Παρέμβαση με ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιεί η βουλευτής Λάρισα του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για το σχέδιο ανάπλασης της κυβέρνησης των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Πολυδενδρίου Λάρισας, για το οποίο μάλιστα φέρεται ότι εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τα εξής: 

«Σύμφωνα με πληροφορίες, που προστίθενται σε πλήθος δημοσιευμάτων εδώ και καιρό, τόσο του Αθηναϊκού, όσο και του τοπικού τύπου, με «γοργούς ρυθμούς τρέχει» το σχέδιο ανάπλασης της κυβέρνησης των πρώην βασιλικών κτημάτων σε Τατόι και Πολυδένδρι Λάρισας.

Επιπλέον, αυτό που δημοσιοποιήθηκε ήδη είναι ότι για το συγκεκριμένο διπλό project, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται τακτικά για την πορεία υλοποίησής του, καθώς «αποτελεί προσωπικό στοίχημά του», αφού πρόκειται για ένα φιλόδοξο και μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με σημαντικό συμβολισμό και τρεις στοχευμένους πυλώνες ανάπτυξης :  μουσείο, φιλοξενία και αγροτουρισμό.

Μάλιστα η κυβέρνηση φέρεται ότι έχει ήδη δώσει λύση σε διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα, έχει ορίσει συμβουλευτική επιτροπή που «τρέχει» το έργο στις δύο περιοχές και ότι ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες σχετικές τηλεδιασκέψεις της επιτροπής.

Για το Τατόι – λίγο πολύ – τα πράγματα είναι γνωστά, σε αντίθεση με τα βασιλικά κτήματα στο Πολυδένδρι Λάρισας (παράλια Δήμου Αγιάς).Υπενθυμίζεται πως το κτήμα Πολυδενδρίου, αποκτήθηκε το 1906 από τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Εν συνεχεία, το 1924, μετά το αντι-βασιλικό κίνημα το κτήμα εκποιήθηκε, αλλά η αγοράστρια εταιρία «Δασική» πτώχευσε και το κτήμα περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα. Tο 1939, ο τότε διάδοχος Παύλος το απέκτησε µε την προίκα της συζύγου του Φρειδερίκης και επί δεκαετίες το κτήμα εξασφάλιζε τα προς το ζην για δεκάδες καλλιεργητές. Ο βασιλιάς Παύλος δώρισε το κτήμα Πολυδενδρίου το 1962 - µε την αφορμή των γάμων της πριγκίπισσας Σοφίας - υπέρ των αγροτικών συνεταιρισμών της Ελλάδας «ίνα ανεγερθούν εκεί σχολαί επιμορφώσεως των αγροτών, οίτινες μετά των εργατών αποτελούν βασικόν τμήμα της σπονδυλικής στήλης του Έθνους», όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα της εποχής.

Ενώ λοιπόν πληροφορούμαστε ότι στο Τατόι άρχισαν ήδη οι πρώτες εργασίες που αφορούν στη συντήρηση βασικών έργων υποδομών, την πρόσβαση στο κτήμα και την ανακαίνιση κτιρίων, για το Πολυδένδρι , είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι…

Στο σκοτάδι όμως είναι και ο Δήμος Αγιάς, στον οποίο ανήκει διοικητικά  το κτήμα Πολυδενδρίου, καθώς η δημοτική αρχή δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα, όχι μόνο για τους «γοργούς ρυθμούς υλοποίησης» του έργου, αλλά ούτε …για το ίδιο το έργο και τί αυτό το περιβόητο «project» περιλαμβάνει .

Ζητώ από την κα Υπουργό, να μας ενημερώσει άμεσα για το «σχέδιο ανάπλασης» του Πολυδενδρίου, τι αυτό περιλαμβάνει, αν εκπονείται και από ποιους, ποια είναι η αρμόδια επιτροπή, ποιος το εποπτεύει και που στοχεύει. 

Ζητώ επιπλέον να απαντήσει, πώς είναι δυνατόν να διαφημίζεται ένα τέτοιο τεράστιο έργο και εμείς, οι βουλευτές Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην γνωρίζουμε απολύτως τίποτε; 

Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο! 

Ή το «σχέδιο ανάπλασης υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού» δεν υπάρχει, ή όλα  γίνονται εν κρυπτώ …

Και τα δύο, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον!»