Στο σημερινό εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει χρονικά με την μεγάλη θρησκευτική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε τους στυλοβάτες της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας μας, τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, τους εθνοφύλακες της πατρίδας μας, που σε όλο το μήκος των συνόρων μας, κρατούν Θερμοπύλες για να διασφαλίσουν την εθνική μας ακεραιότητα.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, παντοτινοί άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας,  έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό υπεράσπισης της πατρίδας μας.

Οι σύγχρονες απειλές εδαφών είναι πολλές, με κυρίαρχες αυτές που εκπορεύονται από τη γείτονα  Τουρκία, τον μόνιμο ταραξία της Μεσογείου και αμφισβητία του διεθνούς δικαίου.

 Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, με τις ένοπλες δυνάμεις θωρακισμένες και έτοιμες να υπερασπιστούν ανά πάσα στιγμή,  κάθε εθνικό κίνδυνο.

Η χώρα μας, έχει το αμφίβολο «προνόμιο» να είναι η πύλη μιας ισχυρής Ένωσης κρατών, της Ε.Ε., η οποία ωστόσο αδυνατεί να αποκτήσει ενιαία φωνή, σε σχέση με τη στάση της στα υπάρχοντα προβλήματα της «διεθνούς σκακιέρας».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες,  νιώθουμε σεβασμό για όλες τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, είναι το σταθερό σημείο της ασφάλειάς μας και της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι κυβερνήσεις της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ , φρόντισαν με στοχευμένα μέτρα και πολιτικές (αποχουντοποίηση, ένταξη των παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων  κ.α.) να  θωρακίσουν οργανωτικά  τις ένοπλες δυνάμεις, διαμορφώνοντας το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και αναγνωρίζονται δικαιώματα σε όσους υπηρετούν. 

Με την ευχή όλα τα έθνη να είναι προσηλωμένα στις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης, της αμοιβαίας κατανόησης και του σεβασμού στην διατήρηση του εδαφικού status quo, ευχόμαστε Χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεών μας, τους τιμάμε και τους θυμόμαστε πάντοτε, με ένα μεγάλο, από καρδιάς, πατριωτικό «ευχαριστώ».