Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη στα παράλια του δήμου Αγιάς, επισκέφθηκε το Κόκκινο Νερό,  όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του Κόκκινου Νερού, κ. Ευθυμίου Βασίλη και επαγγελματίες τις περιοχής . 

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και η κ. Λιακούλη ενημερώθηκε διεξοδικά για την φετινή τουριστική κίνηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,  αφού εμφανώς η περιοχή του Κόκκινου Νερού, αν και έχει το προνόμιο των Ιαματικών Πηγών, δεν έχει εμφανίσει την  τουριστική ανάπτυξη που της αρμόζει,  παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργείων.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ευθυμίου εξέθεσε βασικά προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζει το Κόκκινο Νερό , καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, η περιοχή έχει ξεχαστεί και παραμεληθεί εδώ και χρόνια, σε επίπεδο κεντρικού σχεδιασμού, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να ακμάσει . 

Οι επαγγελματίες της περιοχής αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας δομών, όπως πλατειών, πολυχώρων πολιστισμού κλπ  για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στην περιοχή, αλλά κυρίως στην ανάγκη  δημιουργίας ενός Κέντρου Υγείας για επείγοντα αλλά και τακτικά περιστατικά νοσηλείας, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας του Στομίου,  ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το ασθενοφόρο έρχεται από τους Νέους Πόρους, δηλαδή από τον γειτονικό Νομό της Πιερίας. Η  έλλειψη Κ.Υ. ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, προκαλεί έκδηλη ανησυχία, τόσο στους κατοίκους και τους παραθεριστές,  όσο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες υπογράμμισαν στην κα Λιακούλη, την έλλειψη τακτικών δρομολογίων ΚΤΕΛ από και προς το Κόκκινο Νερό, γεγονός που όχι μόνο δυσχεραίνει την μετακίνηση των παραθεριστών,  αλλά και δημιουργεί εμπόδια στο σχεδιασμό της τουριστικής κίνησης και στην απομόνωση της περιοχής. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι τα δρομολόγια καταργούνται πριν τα τέλη Αυγούστου και πριν καν την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν. Τέλος, οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν στις Ιαματικές πηγές, οι οποίες είναι αναξιοποίητες κι ενώ είχε γίνει σχεδιασμός για χώρο υποδομών,  η υλοποίηση αυτών δεν προχώρησε ως σήμερα, ενώ οι συζητήσεις για την ιδιωτικοποίησή τους που έχει ανοίξει η παρούσα Κυβέρνηση δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό στην περιοχή 

Η Βουλευτής  ολοκληρώνοντας την συνάντηση τόνισε: «Ο Τουρισμός αποτελεί νευραλγικό τομέα στην παραγωγική οικονομία του τόπου μας και ειδικά στο Κόκκινο Νερό, ένα μέρος κατάφυτο και με τις πολύτιμες Ιαματικές Πηγές να το πλαισιώνουν, αποτελεί έναν επίγειο μικρό παράδεισο για τον οποίο πρέπει να μεριμνήσουμε,  εκεί που η κυβερνητική πρόνοια είναι παντελώς απούσα. Σας διαβεβαιώ ότι θα προβώ σε κάθε μέσο της βουλευτικής μου ιδιότητας και από τη θέση που μου αναλογεί, όπως  έπραξα και πρόσφατα, στην προσπάθειά μου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά σας που αφορούν τόσο τον τομέα της δημόσιας Υγείας,  την απρόσκοπτη και διαρκή μετακίνηση μέσω της συγκοινωνίας των ΚΤΕΛ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και φυσικά την ανάδειξη του Ιαματικού Πλούτου  για τον κάθε ξένο τουρίστα και τον κάθε μόνιμο κάτοικο που θα επισκέπτεται τις Ιαματικές Πηγές αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη. Ο Τόπος μας είναι ευλογημένος, έχουμε όμως υποχρέωση να τον προστατεύουμε και  να τον αναδεικνύομε με κάθε δυνατό τρόπο που διαθέτουμε».