Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μεταξύ της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη και εκπροσώπων του κλάδου Κοινωνιολόγων – Κοινωνικών  Επιστημόνων  κ.κ. Αγγελικής Γράβαλου, Κατερίνας Ψυρογιάννη, Φωτεινής Κουτσοπούλου και Αναστασίας Παπαδημητρίου προκειμένου να συζητηθεί η απαξίωση του κλάδου και του αντικειμένου των Κοινωνικών Επιστημών,  μετά την ψήφιση του πρόσφατου Πολυνομοσχεδίου από το  Υπουργείο Παιδείας.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η κατάργηση της Κοινωνιολογίας ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα  και ο αποκλεισμός των κοινωνικών μαθημάτων συνολικά, είναι μια αναχρονιστική απόφαση, που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του κλάδου  ζητούν την απόσυρση της διάταξης που καταργεί την Κοινωνιολογία και επαναφέρει τα Λατινικά ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα και προτείνουν την επιλογή τους από υποψηφίους, ανάλογα με την επιλογή σχολών.

Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης διαλόγου ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας και την κοινότητα των Κοινωνικών Σχολών, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ ευχαρίστησαν την βουλευτή για την παρέμβασή της στην Υπουργό Παιδείας, για την αποτροπή της κατάργησης των μαθημάτων αυτών .

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη, τόνισε:

«Μια αναχρονιστική και ανεξήγητη απόφαση, ήρθε να προστεθεί σε πολλές ανεξήγητες επιλογές  του Υπουργείου Παιδείας.

Οι επιστήμες της Πολιτικής Παιδείας και της Κοινωνιολογίας συμβάλλουν καθοριστικά στη διάπλαση και ολοκλήρωση της κοινωνικής συνύπαρξης των ατόμων, στην εδραίωση της δημοκρατικής συνείδησης και στην ύπαρξη ενεργών και χρηστών πολιτών, ενώ η ίδια η UNESCO χαρακτηρίζει τις Κοινωνικές Επιστήμες ¨δεξαμενή σκέψης¨ κάτι που φαίνεται να αγνοεί παντελώς και να καταστρατηγεί το Υπουργείο Παιδείας.

Είμαστε φτωχότεροι στην εκπαίδευση  και στην κοινωνία, μετά το πλήγμα που υπέστησαν από την κυβέρνηση οι κοινωνικές επιστήμες. Προφανώς, η Κυβέρνηση  θέλει ένα  εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο δεν θα παράγει σκεπτόμενους πολίτες, διότι οι σκεπτόμενοι πολίτες, ενοχλούν.

Κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν. Ενοχλητικό!»