Στη Λάρισα βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καιθώς επισκέφθηκε τόσο το Γενικό όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εγκαινιάσει έργα και στις δύο δομές αλλά και να μιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των δύο ιδρυμάτων.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Μαγνητικού Τομογράφου, έργο ΕΣΠΑ 2014-2020, η αντικατάσταση εξοπλισμού χειρουργείων και αναισθησιολογικού τμήματος, καθώς και εξοπλισμού για τη ΜΕΘ-ΜΑΦ.
Αντίστοιχα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νεοϊδρυθείσας Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής με τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Ημερήσιας Νοσηλείας 20 κλινών, των νέων μηχανημάτων Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, έργο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και του Γραμμικού Επιταχυντή, σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι το σύστημα Υγείας βρίσκεται πλέον σε φάση ενίσχυσης της δυναμικότητάς του, καθώς διατίθενται 1,1 δις ευρώ, έχουν γίνει 9.500 προσλήψεις και ακολουθούν άλλες 9.000, έχοντας περάσει το στάδιο της εξισορρόπησης πριν την κατάρρευση. Αναφέρθηκε και στη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση, αναφέροντας ότι η χώρα ξεπερνά την κακομοιριά των μνημονίων, δεσμευόμενος μάλιστα ότι θα υπάρξουν κινήσεις για τις μισθολογικές απολαβές του προσωπικού των νοσοκομείων.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε παράλληλα συναντήσεις με γιατρούς και εργαζόμενους τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ στην επίσκεψή του παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου και ο διοικητής των νοσοκομείων, Παναγιώτης Νάνος.

thessaliatv.gr