Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση γονιών και μαθητών στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Δήμο Λαρισαίων-Δημοτική Πινακοθήκη και το Δίκτυο Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Εκατοντάδες μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη της Θεσσαλία παρέα με τους εκπαιδευτικούς τους και συγγραφείς-μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ δημιούργησαν εικόνες, μοιράστηκαν ιστορίες και ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό. Οι εργασίες τους παρουσιάστηκαν απόψε με μεγάλη επιτυχία παρουσία του κοινού και απέσπασαν το χειροκρότημά τους.
Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και είχε τίτλο «Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία».
Υλοποιήθηκε με αφορμή την αφίσα που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ με τίτλους βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τα συνθήματα που έγραψαν συγγραφείς-μέλη για το θέμα «Βία-ανεκτικότητα» .
Πηγή: ert.gr