Πολλοί ήταν οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν και σήμερα στο αισθητικό άλσος για να περιηγηθούν στα περίπτερα, να προμηθευτούν τα προϊόντα και οι μικροί επισκέπτες να συμμετάσχουν στις δράσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της οικογιορτής.

Στόχοι άλλωστε και της φετινής διοργάνωσης είναι η προβολή πτυχών της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια . Παράλληλα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής οικονομίας, τοπικής ανάπτυξης, αλληλεγγύης και συμμετοχής.
Οργανώθηκαν επίσης συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, με παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές με φυσικά υλικά, κατασκευές αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολλές άλλες δράσεις.Παράλληλα οι επισκέπτες ενημερώνονται για την καλλιέργεια και την σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων.
Στην εκδήλωση Οινογνωσίας που έγινε το πρωί οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις κρασιού.

thessaliatv.gr