Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) προσκαλεί όλες τις γυναίκες, νέες μητέρες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες στην εκδήλωση που διοργανώνει  για την παγκόσμια μέρα της εργαζόμενης γυναίκας, στις 7 Μάρτη στην Ισόγεια αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηριου στις 19:00, με θέμα: «Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσχολική αγωγή δικαίωμα κάθε παιδιού».
Για την ΟΓΕ η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού.
Δεν πρέπει να είναι λύση ανάγκης ούτε να εξαρτάται από τη δυνατότητα της οικογένειας να κρατήσει το παιδί στο σπίτι. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την παρέχει ποιοτικά, δωρεάν και ενιαία για όλα τα παιδιά.
Η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, η περιφέρεια και η δημοτική αρχή, όλοι τους εναρμονίζονται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιμετωπίζουν την προσχολική αγωγή ως κόστος, εμπόρευμα, ευθύνη της οικογένειας, ως «parking» παιδιών για να εκμεταλλευτούν περισσότερο και πιο ευέλικτα την εργασία της μητέρας. Μόλις το 10% των παιδιών ως 3 ετών και το 60% από 3-6 ετών καλύπτονται από «δομές προσχολικής αγωγής».
Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί λοιπόν όλες τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να κουβεντιάσουμε για όλα τα παραπάνω, για την διεκδίκηση των βασικών μας δικαιωμάτων.