«Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας!» είναι ο τίτλος της πολιτικής – πολιτιστικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ, που οργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου).
Στην συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση μίλησε ο Αλέξανδρος Κιτσιούλης, μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ συμμετείχαν Αμαλία Βασιλάκη & Αναστασία Χατζηβασίλη, στελέχη της ΚΝΕ.
«Η οργάνωσή φέτος γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή της, είναι η νεολαία του ΚΚΕ, το πιο νέου κόμματος στην ελληνική κοινωνία, που κλείνει έναν αιώνα ζωής και δράσης με το βλέμμα στραμμένο στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Σε αυτά τα πλαίσια εδώ και 5 χρόνια οργανώνεται μια πλούσια πολιτική – πολιτιστική δραστηριότητα που έχει αγκαλιάσει μέχρι στιγμής χιλιάδες νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές κλπ με σκοπό όλη αυτή η μακρόχρονη ηρωική ιστορική παρακαταθήκη να αποτελέσει οδηγό δράσης για τους αγώνες, τις μάχες που δίνει σήμερα ο λαός και η νεολαία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει την «αυλαία» της κορύφωσης όλης αυτής της δραστηριότητας το 2018.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τιμάμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, βάζοντας τον πιο ελπιδοφόρο στόχο, να γίνουμε περισσότεροι, να συμβάλλουμε όλοι μας στο να είναι η ΚΝΕ πιο γερή και μαζική, να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα της Διακήρυξης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ως οδηγό δράσης για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας και του λαού σήμερα κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, φασισμό.
«Απευθύνουμε επίσης ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους νέους και τις νέες, σε μουσικούς, νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό – τον πολιτισμό και πάνε κόντρα στα αδιέξοδα του ατομικού δρόμου των ναρκωτικών».
Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, η εκδήλωση πραγματοποιείται μία μέρα μετά από την 75η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ και έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – κείμενο : Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας ΚΝΕ
Αφηγήσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές, φωτισμοί : Θεατρική ομάδα ΚΝΕ από την Λάρισα
Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο, ακορντεόν – Κώστας Βλαχούτσος
Κιθάρα, φωνή – Έφη Συσμανίδου
Μπουζούκι – Αποστόλης Παπαϊωάννου
Κιθάρα – Στέλιος Καφρίτσας
Βιολί – Μαριάνθη Σταμουλάκη
Φωνές – Ουρανία Μπαλή, Γεωργία Χατζημπαλάση
Τεχνικός ήχου : Δημήτρης Καραγούγας
Γίνεται προσπάθεια να δώσουμε με μια τέτοια μορφή το περιεχόμενο της εκδήλωσης προβάλλοντας κάποιες μαχητικές στιγμές του 50χρονου αγώνα της ΚΝΕ, να παραδειγματιστούμε και να συνεχίσουμε αντάξια αυτόν τον αγώνα.
Τιμάμε την ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!
Για την εκδήλωση στις 24 Φλεβάρη θα αναχωρήσουν λεωφορεία από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα.
Η προσυγκέντρωση των οργανώσεων θα γίνει στις 6:00 στην πλατεία Λαού και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το χώρο της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να προμηθευτείτε προσκλήσεις (κάρτες ενίσχυσης) της εκδήλωσης, απευθυνθείτε στις κατά τόπους οργανώσεις της ΚΝΕ