Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: "Διατροφή και άσκηση στην πρόληψη και ... του καρκίνου "ΕΥ ΖΗΝ"".
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο "Divani Palace".  Εκτός από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής, στην εκδήλωση συμμετέχουν ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, σεφ – συγγραφέας, ο οποίος θα αποκαλύψει μικρά μυστικά υγείας βασισμένα στη διατροφή μας και η κα Ελένη Πετρουλάκη, σύμβουλος άσκησης και ευεξίας, η οποία αναφερθεί σε θέματα, που αφορούν στο ρόλο της άσκησης στη ζωή μας
Στη διάρκεια της ημερίδας συμμετέχουν με ομιλίες:
•    Κουρέτας Δημήτρης, καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: "Το αντιοξειδωτικό παράδοξη στη διατροφή μας".
•    Δανιήλ Ζωή, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: "Η άσκηση στην πρόληψη του καρκίνου"
•    Βλαχάβα Μαρία, διαιτολόγος-διατροφολόγος με θέμα: Η διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου και μετά τον καρκίνο".
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.