Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” και η SciFY προσκαλούν τους πολίτες της Λάρισας να συμμετάσχουν στη δωρεάν διαδραστική εκδήλωση “Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 (9:30-16:30) στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” (Παλαιολόγου 19, 41223, Λάρισα).
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Μέσα από αυτό το διαδραστικό ταξίδι θα ανακαλύψουμε:
    Τι είναι τα Fake News;
    Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα Fake News;
    Τι μπορούμε να κάνουμε όταν συναντάμε Fake News;
    Πρακτικά πώς μπορούμε να συμμετέχουμε στην καταπολέμηση του φαινομένου των Fake News;
Η προεγγραφή είναι απαραίτητη οπότε δηλώστε συμμετοχή στο δωρεάν εργαστήριο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventora.com/en/Events/smartedLarisa
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης: “Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News” που διοργανώθηκε στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” στην Αθήνα τον Απρίλιο, η εκδήλωση επαναλαμβάνεται στη Λάρισα αυτή τη φορά!
“Ο παιδικός εμβολιασμός προκαλεί αυτισμό… Το Αλτσχάιμερ μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο…”
Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μπορεί να έχουν σοβαρές επιδράσεις στην δική μας καθημερινότητα αλλά και των οικείων μας. Μερικές φορές είναι εξόφθαλμες κάποιες άλλες όμως είναι καλά συγκεκαλυμμένες και ύπουλες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπορούμε μόνοι μας να αναγνωρίσουμε πότε μία είδηση είναι ψευδής, πότε πρόκειται για δημοσιογραφία γνώμης και πότε είναι όντως αληθής μία είδηση. Ακόμα περισσότερο όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν συναντάμε τέτοιες ειδήσεις.
Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, συμμετοχικές διαδικασίες αλλά και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα fake news και κυρίως πως θα τα αντιμετωπίζουμε.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, σε ενεργούς πολίτες, νέους, φοιτητές αλλά και σε όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το φαινόμενο των Fake News αλλά και να μάθουν πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
Η εκδήλωση “Εντοπίζοντας & Αντιμετωπίζοντας τα Fake News” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMARTeD (Smart eDemocracy Against Fake News) και σκοπεύει να ενισχύσει τους Ευρωπαίους πολίτες ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις για να συμμετέχουν καλύτερα και ουσιαστικότερα στις αποφάσεις της ΕΕ.
Με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες».