Την Τετάρτη 4 Απρίλη στο κυλικείο του ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση  με θέμα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού!» που διοργάνωσε η Τ.Ο. ΤΕΙ-ΑΕΙ της ΚΝΕ με ομιλητή τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στην ομιλία του ο Κ. Θεοδωρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: οι φοιτητές στη βάση των κοινών προβλημάτων ενώνονται σε ένα κοινό σύλλογο. Οι φοιτητές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχει αλλά να συμμετέχει στις  φοιτητικές εκλογές για να δυναμώσουν οι  φοιτητικοί σύλλογοι. Έτσι ώστε μέσα από αυτούς οι φοιτητές να μπορούν να διεκδικούντα δικαιώματα τους στις σπουδές, στη δουλειά, να μπορούν να οργανώνουν συζητήσεις , συνελεύσεις, και γενικότερα τη ζωή και  τη δράση του συλλόγου.
Επισήμανε ότι η νεολαία θα πρέπει να διεκδικήσει το πραγματικά σύγχρονο και μέσα από την κάλπη για να στείλει ισχυρό αυτό το μήνυμα ενισχύοντας  το ΚΚΕ, του κομμουνιστές και τους αγωνιστές ,οι οποίοι συμπορεύονται μ’ αυτό. Να ρίξει κόκκινη αντιφασιστική ψήφο καταδικάζοντας και με αυτό τον τρόπο την Χρυσή Αυγή.
Στην κάλπη τον φοιτητικών εκλογών να αναδειχτεί πρώτη δύναμη η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης  για τα δικαιώματατους.
Τόνισε ότι  η νεολαία δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια είναι τα δικαιώματα τους, ακόμα κι αν τα θεωρούν δεδομένα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχουν  ως δεδομένο τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομιλών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν αποτελεί λύση,  η οποία μπορεί να μεταφραστεί όπως θέλει  από τον καθένα. Είτε σαν ανοχή, σαν συναίνεση  από τον Τσίπρα είτε σαν συγχωροχάρτι για τις αμαρτίες δικές του και της ΝΔ από τον Μητσοτάκη. Λύση μοναδική είναι οι φοιτητές να δούνε σαν ευκαιρία τις εκλογές ώστε να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ , να πούνε ένα μεγάλο όχι στην ΕΕ, να ακουστεί ένα μεγάλο όχι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ, που σημαίνει ενισχύσει τον φοιτητικών συλλόγων, του αγώνα με καλύτερους όρους μέσα από τη σχόλες. Αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του κάθε φοιτητής να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα. Έχει ευθύνη, έχει επιλογή κι αν στοχεύσει και επιλέξει σωστά  οι φοιτητικές εκλογές θα βγάλουν αποτέλεσμα.