Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, τηρώντας παράδοση δεκαετιών, αφού η ίδρυσή του χρονολογείται στο μακρινό 1931.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Π. Σάπκα, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κ. Διαμάντου, των μελών της ανδρικής Χορωδίας και φίλων του Συλλόγου ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απ. Δήμου έκανε μία σύντομη παρουσίαση των καλλιτεχνικών πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, η οποία άφησε μία γλυκόπικρη γεύση, αφού οι μεγαλειώδεις εμφανίσεις της Χορωδίας σε συναυλίες στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες οδήγησαν στο ασημένιο δίπλωμα του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ της Κέρκυρας, επισκιάστηκαν από τον χαμό του ιστορικού προέδρου του Συλλόγου, του γνωστού και αγαπητού σε όλους τους Λαρισαίους, Παναγιώτη Παπαθανασιόυ.
Ο κ. Δήμου εξήρε την μεγάλη και πολυσχιδή προσφορά του Παναγιώτη Παπαθανασίου στον πολιτισμό της Λάρισας, στη χορωδιακή μουσική, αλλά και στο Μουσικό Σύλλογο, τον οποίον υπηρέτησε άοκνα για δεκαετίες. Κατόπιν παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός και τα μελλοντικά σχέδια της Χορωδία για τη νέα χρονιά. Ξεχωριστή θέση στα μουσικά δρώμενα της πόλη μας θα έχει το 24ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Συλλόγου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο οποίο έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος Χορωδίες από τις «αδελφές» πόλεις της Λάρισας στο εξωτερικό (Βanska Βystrica, Stara Ζagora) καθώς και Χορωδίες από την Ελλάδα.
Ακολούθως, σε σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάπκας εξήραν την πολιτιστική προσφορά του Συλλόγου στην πόλη μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του και επιβεβαίωσαν ότι ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των Συλλόγων που αγωνίζονται για να προσφέρουν στον πολιτισμό της πόλης μας.
Ο τυχερός της χρονιάς υπήρξε ο χορωδός κ. Συμεών Σωτηρίου, ο οποίος και παρέλαβε από τον πρόεδρο του Συλλόγου το ωρολόγιο, που αντιστοιχούσε στο φλουρί της Βασιλόπιτας.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα διαχειριστεί τις τύχες του Συλλόγου την επόμενη τριετία. Με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία του Συλλόγου οι χορωδοί και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου ψήφισαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους κ. Απόστολο Δήμου (Πρόεδρο), κ. Γεώργιο Βάνη (Γραμματέα), κ. Δημήτριο Ελευθεριάδη (Ταμία), κ. Λεωνίδα Τέλιο (Αντιπρόεδρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων), κ. Νασίκα Θεόδωρο (Καλλιτεχνικό Έφορο), κ. Τερζούδη Γεώργιο (Καλλιτεχνικό Έφορο) και κ. Τιμολέοντα Τσιρονίκο (Υπεύθυνο Υλικού και Αρχειοθέτησης). Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον μαέστρο κ. Χρήστο Κτιστάκη και όλους τους Χορωδούς, καλείται να λαμπρύνει με νέες σελίδες καλλιτεχνικής δημιουργίας την ιστορία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, μια μοναδική ιστορία προσφοράς και πολιτισμού, την οποία επιδεικνύει με συνέπεια για περισσότερο από οκτώ δεκαετίες η ανδρική Χορωδία της πόλης μας.