Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπό την εποπτεία του  Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υλοποίησαν πρόγραμμα κατάρτισης Επιπέδου 1 "Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων" του προσωπικού των Κεντρικών Μαγειρείων και  μέρος των χειριστών τροφίμων από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, την Πέμπτη 26/4 και την Παρασκευή 27/4 στους χώρους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Αιόλου 4).
Oπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου ο Δήμος Λαρισαίων σε πλήρη εναρμόνιση με την κείμενη νομοθεσία και έχοντας υψηλά το αίσθημα της ευθύνης στην διασφάλιση της ποιότητας και την παραγωγή ασφαλών προϊόντων που προσφέρονται στις Δομές του (γεύματα παιδιών Παιδικών Σταθμών, συσσίτιο κ.λ.π),  διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το προσωπικό του.

Στόχος η κατανόηση των υποχρεωτικών από τον νόμο και την τρέχουσα επιστημονική τεχνογνωσία, πρακτικών για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και η ορθή εφαρμογή τους κατά την παραγωγή / επεξεργασία / αποθήκευση / μεταφορά / διάθεση αυτών.
Εκπαιδεύτριες του προγράμματος ήταν η κα Χατζηνίκου Μαρίνα  Χημικός με μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Υγεία, Τεχνική Υπεύθυνος του  Π.Ε.Δ.Υ Θεσσαλίας και η κα Μαλισσιόβα Ελένη Δρ. Τεχνολόγος Τροφίμων, Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλίας. Οι εκπαιδεύτριες, που ανήκουν στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ, προετοίμασαν με τρόπο άρτιο τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχή τους σε προγραμματισμένες από τον ΕΦΕΤ εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης.
Στο χώρο της εκπαίδευσης παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτριος Δεληγιάννης και η Δ/ντρια Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.