Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας γιόρτασε και φέτος τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που για τη διετία 2017-2018 είχε το θέμα «Πόλε(ι)ς» με ένα  διήμερο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τίτλο «Λάρισα: Η πόλη μας αφηγείται την ιστορία της».
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στo Παζάρι της Λάρισας και έδωσαν ένα άλλο στίγμα της σύγχρονης Λάρισας με ποικίλες αναφορές σε κοινά στοιχεία αλλά και διαφορές της πόλης μας στο παρελθόν.
Τα παιδιά με αφορμή το εικαστικό έργο «Πολιτεία» του Αγήνορα Αστεριάδη εντόπισαν σημεία της πόλης μας,  αναγνώρισαν όψεις της παλαιάς Λάρισας και ανακάλυψαν την εξέλιξη της πόλης μέσα στο χρόνο.
Παλαιές φωτογραφίες βγήκαν από το αρχείο του μουσείου για να μιλήσουν στα παιδιά  και να αφηγηθούν παλιές ιστορίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παζάρι, ως διαχρονικό σημείο αναφοράς για την πόλη. Έπειτα οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια και έκαναν χειροτεχνίες.
Ο στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με την παλαιά Λάρισα και το παζάρι της  και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας.
Το Σαββατοκύριακο (29 – 30/09) οι ξεναγήσεις στο Μουσείο ήταν δωρεάν λόγω του εορτασμού.