Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση είχαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας με τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας.

Οι μαθητές των δύο ιδιαίτερων σχολείων είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν κίνητρα σπουδών και επιθυμίες μέσω της εκπαίδευσης. Απάντησαν αμοιβαία στις ερωτήσεις γιατί να φοιτήσει κανείς σ' ένα σχολείο φυλακής, αλλά και σ' ένα εκκλησιαστικό σχολείο.

Συζήτησαν για την σχολική διαρροή που συνδέεται με την παραβατικότητα, αλλά και για την ιδιαίτερη εμπειρία να παρακολουθεί κανείς μαθήματα σε μεγάλη ηλικία μέσα στη φυλακή.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας, στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και στο μουσείο, όπου είδαν όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των έγκλειστων.

Στο τέλος οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν τις προτροπές των εκπαιδευόμενων του 2ου ΣΔΕ Λάρισας να φροντίζουν τα παιδιά και να τους λένε την αλήθεια για τους "πραγματικούς κινδύνους που είναι εκεί έξω". Οι επισκέπτες συμφώνησαν ότι έζησαν μια μοναδική εμπειρία.