«Τα φιλαράκια του Αγίου Κωνσταντίνου» και «οι Κομήτες της Γιάννουλης» της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων υποδέχθηκαν με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΚΕΝΤΡΟΝ» για να παίξουν με τα ρομπότ μέσα στις δομές τους.

Η  ρομποτική, ένα πρόγραμμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, κατέχει για μια ακόμη χρονιά κεντρική θέση στο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Μέσω των προγραμμάτων της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά εξοικειώνονται με την τεχνολογία με τρόπο βιωματικό, γίνονται για λίγο μικροί εφευρέτες, με στόχο τη γνωριμία με τις επιστήμες stem, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα.
Ενθουσιασμένοι οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να δώσουν εντολές προγραμματισμού και να συναρμολογήσουν από την αρχή το δικό τους ρομπότ. Οι εκπαιδευτές Ραπότικα Β., Τσουπλάκης Στ., Ντάβαρης Γ. και Χαινταρλής Β. ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες των παιδιών και πραγματοποίησαν επίδειξη ρομπότ και kit Lego mind storms EV3.
Το παιδαγωγικό προσωπικό της κατασκήνωσης έχει σχεδιάσει και άλλες πολλές εκπλήξεις στους μικρούς κατασκηνωτές για ένα υπέροχο, δημιουργικό καλοκαίρι, καθώς αφουγκράζεται πάντοτε τις ανάγκες σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις τάσεις της εποχής!