Συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα επιμόρφωσης για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου των Πολιτών και την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) – παράρτημα Λάρισας ξεκίνησε ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος του σεμιναρίου: «Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια ομάδα ενηλίκων».
Εισηγητής του προγράμματος ο κ. Αποστόλης Μπάρλος θεολόγος, εκπαιδευτής ενηλίκων, πρώην παιδαγωγικός σύμβουλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Θεσσαλίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία της διά βίου μάθησης, τα κίνητρα και τις ανάγκες των εκπαιδευομένων, τις εκπαιδευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται αλλά και τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν Κοινωνικοί επιστήμονες των ΚΑΠΗ, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του τμήματος Διά Βίου Μάθησης, αλλά και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε ηλικιωμένους όπως μαθήματα Η/Υ, μαθήματα τοπικής ιστορίας, ελληνικής γλώσσας σε ρομά για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια κ.α. 
Ο σκοπός αυτών, αλλά και άλλων μελλοντικών παρεμβάσεων είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, η προώθηση της δημοκρατίας, της συνεργασίας, του πολιτισμού και της γνώσης των πολιτών σε ζητήματα εκπαίδευσης και  δια βίου μάθησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του ¨Πανεπιστημίου των Πολιτών¨, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος,  στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: learning-city@larissa-dimos.gr, f: Larissa City - H Πόλη που Μαθαίνει.