Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και φορείς υλοποίησης το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας ΟΚΑΝΑ- «ΟΡΦΕΑΣ», το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ - «ΕΞΟΔΟΣ» και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας του Α.Π.Θ.,  πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ενισχύοντας τη συνεργασία – Μιλώντας για την εξάρτηση» στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας. 
Εισηγητές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Σωτήριος Μπουντής Υπεύθυνος Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ- ΕΞΟΔΟΣ, κοινωνιολόγος MSc-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης και η Μερόπη Πεντεδέκα ψυχολόγος από το ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ, η κ. Ειρήνη Κουφάκη ψυχολόγος και η κ. Βασιλική Τσιάτα κοινωνιολόγος από το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ -΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄, ο κ. Σωτήριος Λαϊνάς ψυχολόγος και η κα. Ευγενία Αδαμοπούλου ψυχολόγος από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.
Στόχος του σεμιναρίου, η ενίσχυση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στη δομή του Κουτσόχερου και των υποστηρικτικών δομών της πόλης, που καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα εξάρτησης, καθώς και η διερεύνηση πρακτικών διασύνδεσης μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν φορείς που δραστηριοποιούνται στο Camp  και ανήκουν στο δυναμικό της UNHCR, της ΑΡΣΙΣ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της DRC και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.   
Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης το επιστημονικό προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα του Συμβουλευτικού Σταθμού, του Κέντρου Κοινότητας και του Προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας (ESTIA) που υλοποιείται από τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. καθώς και οι συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.
Η δράση εκπαίδευσης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - «Πόλη που Μαθαίνει».