Η σχολή μπαλέτου Μαρίας Δαλαμάγκα σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, διοργανώνει τις ετήσιες εξετάσεις κλασικού χορού της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου το Σάββατο 24 και την Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Στις εξετάσεις συμμετέχουν μαθήτριες της σχολής από ερασιτεχνικές κι επαγγελματικές βαθμίδες (Grades & Vocational Grades). Η εξετάστρια Stuart Jacqui, θα επισκεφτεί τη  σχολή (που λειτουργεί και ως αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο της Ακαδημίας), για να εξετάσει  τις ερασιτεχνικές βαθμίδες Grade 1, Grade 2, Grade 3, Grade 4 καθώς και τις επαγγελματικές βαθμίδες Intermediate, Advanced Foundation & Advanced 1.

Την εκπαίδευση των μαθητριών πραγματοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής και καθηγήτρια της RAD, Μαρία Δαλαμάγκα-Ράπτη.
Να σημειωθεί πως η σχολή προσφέρει μια υποτροφία πλήρους φοίτησης για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, στην μαθήτρια που θα λάβει βαθμολογία Distinction στις φετινές εξετάσεις (83% και άνω), με σκοπό την επιβράβευση της προσπάθειας των υποψηφίων.         

Οι μαθήτριες που πετυχαίνουν στις εξετάσεις αποκτούν δίπλωμα σπουδών στην τάξη φοίτησής τους και μετάλλιο αναγνώρισης.  Μαθήτριες που επιθυμούν να γίνουν δασκάλες της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού και έχουν περάσει την τάξη Intermediate (βασική προϋπόθεση) μπορούν να επικοινωνούν με την διεύθυνση της σχολής για να συμμετέχουν στην διαδικασία της αίτησης του προγράμματος CBTS RAD (Certificate in Ballet Teaching Studies), σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, έως μέσα Μαίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού www.rad.org.uk (Certificate in Ballet Teaching Studies) ή επικοινωνήστε με την σχολή στο facebook.com/DalamagaBallet, Τ 2410 555615.