Μια σημαντική πρωτοβουλία της Novο Νοrdisk Ελλάς , με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής  Εταιρείας (ΕΔΕ), η εκστρατεία «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη» δίνει το παρόν στα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ «Run Greece- Αγώνες Πόλης για όλους». Με συμμετοχές που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000 δρομείς, σε όλες τις πόλεις του προγράμματος  η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη (Run to Change Diabetes_ΝΝΗ )» θα συμμετέχει σε όλα τα δρομικά γεγονότα με πρώτο σταθμό την Λάρισα στις 26/3. Την ομάδα μας θα αποτελούν, εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas, μέλη των κατά τόπους συλλόγων ασθενών με διαβήτη τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη όσο και την Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς και υποστηρικτές της πρωτοβουλίας μας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ομάδας, στον εκθεσιακό χώρο των χορηγών- στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, κοντά στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος, από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν  για τα συμπτώματα του διαβήτη  και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Οι μετρήσεις θα γίνουν μεταξύ 9:00π.μ. έως και τις 12:30 μ.μ.
Η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάς κ. Μ. Καραγεώργου με αφορμή την αυλαία του Run Greece στην Λάρισα δήλωσε: «Η εταιρεία μας είναι για 2η συνεχή χρονιά επίσημος υποστηριχτής σε όλα τα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ. Ως εταιρεία αλλά και ως πολίτες υποστηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε χρόνια νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης. Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2017 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στην πολιτική αρένα προκειμένου να αναχαιτιστεί η μάστιγα του αιώνα που ονομάζεται διαβήτης».
Σχετικά με την Novo Nordisk
Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 90 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, αποκτήσαμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 42.600 εργαζόμενες σε 75 χώρες ενώ τα προϊόντας της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 180 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το το www.novonordisk.com  , Facebook  , Twitter,  LinkedIn, YouTube ή www.novonordisk.gr