Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας και την έκδοση ψηφίσματος για το πανελλήνιο συλλαλητήριο για την Μακεδονία ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης.
Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Οι στιγμές είναι  ιστορικές και το θέμα της αναγνώρισης των γειτονικών Σκοπίων δεν μπορεί να το επωμιστεί καμία κυβέρνηση εφόσον ο λαός δείχνει το δρόμο μέσα από τα Πανεθνικά συλλαλητήρια που αποτελούν ουσιαστικά και τις εθνοσυνελεύσεις έκφρασης των Ελλήνων .
Είναι γνωστό ότι στις 6/1/2018 θα λάβουν εκδηλώσεις –συλλαλητήρια σε ολόκληρη την χώρα για να εκφρασθεί η λαϊκή οργή, ετυμηγορία  και αγανάκτηση απέναντι στην μεθοδευμένη στρατηγική που προδίδει την Ελληνική Ιστορία μας  και που προσπαθεί να  παραδώσει τον Ελληνικό όρο Μακεδονία σε μια χώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί και Βούλγαροι .
Προτείνω να συγκληθεί  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να πάρουμε ως  Έλληνες αυτοδιοικητικοί την απόφαση να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια  επίσημα και να δρομολογήσουμε και επίσημο ψήφισμα ομοψυχίας με την λαϊκή έκφραση και βούληση.