Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 11 του μηνός στο Γαλλικό Ινστιτούτο, έκθεση φωτογραφίας του Λαρισαίου Ιωάννη Γρίβα, ο οποίος παρουσιάζει εικόνες και στιγμές αποτυπωμένες με φωτογραφικό αλλά ταυτόχρονα και ζωγραφικό τρόπο.
Ο ίδιος γράφει για τη θεματική αυτής της δουλειάς : “Αγαπώ τα ταξίδια. Είναι, για εμένα, ίσως ο μόνος τρόπος για να απεγκλωβιστεί κανείς από τον προσωπικό του μικρόκοσμο και να μπορέσει – πραγματικά- να δει τι υπάρχει γύρω του, τι βρίσκεται πέρα από τις οικίες εικόνες της καθημερινότητας. Γνωρίζοντας καινούρια μέρη, ζώντας – έστω και για λίγο – την ανάσα άλλων τόπων, καταφέρνοντας να βλέπουμε κι όχι απλά να κοιτούμε, πιστεύω πως μαθαίνουμε και γνωρίζουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό. Πολλές φορές οι εικόνες με συνεπαίρνουν! Με κάθε ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων θα ήθελα να μπορούσα να τις αποθηκεύσω στο μυαλό μου και να τις κρατήσω εκεί. Όμως η μνήμη αλλοιώνει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Κι έτσι σηκώνω τον φωτογραφικό φακό και με αποφασιστικά » κλικ» κρατώ τη στιγμή αλώβητη από τον χρόνο”.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:
Ο Ιωάννης Γρίβας γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε ζωγραφική στην ανωτατη σχολή καλών τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2000. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, με πιο πρόσφατες τη διετία 2017-18 με τίτλο «Στου δρόμου τα μισά» που παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Καλαμαριάς, τη ΧΑΝΘ και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικη εκθέση ζωγραφικης η οποία παραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιαννειο Πνευματικο Κεντρο στη Λαρισα με τιτλο “περιηγησεις” ενω σημαντικό ρόλο στην ενασχόληση του με την τέχνη της φωτογραφίας έπαιξε αρχικά η γενέθλιος γη και η συναρπαστική φύση του θεσσαλικού τοπίου, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αλλά και γόνιμου προβληματισμού στην προσπάθεια απόδοσής τους με ένα φωτογραφικό «κλικ». “Κάθε εικόνα είναι ένας κόσμος, και κάθε ζευγάρι μάτια που την κοιτά αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το δικό του συναισθηματικό φορτίο”, λέει ο ίδιος. “Αυτή η εταιρότητα είναι που συγκινεί και παρακινεί τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει.” Και καταλήγει: “Εύχομαι να μεταφέρουν στον θεατή την αίσθηση που ένιωσα όταν τις αντίκρισα ή ακόμα καλύτερα, να τον φέρουν σ’ επαφή με τα δικά του εσώτερα συναισθήματα”.
Διάρκεια έκθεσης : 11Ιανουαριου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 9.30-13.00 & 18.00-20.30