Έκθεση του εικαστικού Αντώνη Βάθη διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα), με τίτλο  «Χαμένο χτύπημα της τυπογραφικής μηχανής │Lost strike of typo-machine».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.
Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά έργων της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής του εικαστικού Αντώνη Βάθη. Αποτελείται από βιβλία καλλιτεχνών (artist’s books) και εφημερίδες που έχει δημιουργήσει και εκδώσει τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Η εικαστική/εκδοτική του παραγωγή έχει δύο κεντρικούς άξονες: τις εφημερίδες και τα βιβλία καλλιτεχνών (artist’s books).
Η ιστορία των εφημερίδων αρχίζει περίπου το 2003-4, πιο εντατικά από το 2008. Η μοναδικότητα του κάθε φύλλου έγκειται στο ότι αντιμετωπίζεται από τον καλλιτέχνη ως ξεχωριστό εικαστικό έργο.
Μοναδικά έργα τέχνης αποτελούν και τα βιβλία του. Η διάκριση των βιβλίων του με βάση τις μορφολογικές τους ιδιότητες, δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η πλούσια και πολύτροπη παραγωγή τους «κατακλύζει» την εικαστική του δημιουργία.
Ο θεματικός τους διαχωρισμός θα μπορούσε να τα κατηγοριοποιήσει σε βιβλία με συγκεκριμένο θέμα και σε βιβλία όπου κυριαρχεί ο πειραματισμός με τα υλικά του.
Ο Βάθης, σε κάθε του βιβλίο - έργο, καθοδηγημένος από τη δυναμική του υλικού του, μεταγράφει κειμενικά και πλαστικά τον ποικιλόμορφο εικαστικό του κόσμο. Τα βιβλία καλλιτεχνών, όπως και οι εφημερίδες που δημιουργεί, χαρακτηρίζονται από τη ζωτικότητα των έντονων χρωμάτων και την οξύνοια των δημιουργικών του πειραματισμών.
Την έκθεση «Χαμένο χτύπημα της τυπογραφικής μηχανής │Lost strike of typo-machine» επιμελείται η Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης και τελεί υπό την αιγίδα των εκδόσεων «Το Ροδακιό» (Κολοκοτρώνη 59 β & Λιμπονά. 105 60 Αθήνα).
Σύντομο Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Βάθης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975 και είναι Απόφοιτος του τμήματος γλυπτικής της ΑΣΚΤ (εργαστήριο Γ. Λάππα) και του τμήματος ζωγραφικής της σχολής Βακαλό. Η ιδιόμορφη καλλιτεχνική του ταυτότητα περιλαμβάνει τις ιδιότητες του γλύπτη, του ζωγράφου, του μοντέλου, του ποιητή, του ηθοποιού, του ερευνητή (έχει ασχοληθεί με τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ), του εκδότη, του συλλέκτη βιβλίων και τέλος του γκαλερίστα.