Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο θέατρο ΟΥΗΛ. Εκατό έργα μαθητών /τριών, από όλες τις τάξεις του Δημοτικού, θα παρουσιαστούν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα.
Στα εγκαίνια θα συμμετέχει η χορωδία της Δ’ δημοτικού του σχολείου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Αργυροπούλου. Οι δημιουργίες  των επίδοξων ζωγράφων έγιναν με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Νίκου Βάνη που εκπαίδευσε τους μαθητές /τριες σε διάφορες τεχνικές.
Η πρόθεση του σχολείου είναι  να εκπαιδεύσει τους μαθητές /τριες σε κάθε μορφή τέχνης. Να τους μάθει ακόμα, πώς στήνεται μια έκθεση ζωγραφικής, πώς εγκαινιάζεται και πόσο ενδιαφέρον είναι να επισκέπτεται κανείς χώρους τέχνης.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που επιχειρεί να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, στοχεύοντας να δημιουργήσει αυριανούς ενεργούς πολίτες με πολλά ενδιαφέροντα. Να δίνει πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα στους μαθητές  που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν δεξιότητες, ενδιαφέροντα και ταλέντα. Όσο πιο χαρούμενα και δημιουργικά είναι τα παιδιά, τόσο περισσότερες δεξιότητες γνωστικές, κοινωνικές και συναισθηματικές μπορούν να αναπτύξουν.
Προσκαλούνται γονείς, μαθητές, συμπολίτες και συμπολίτισσες να στηρίξουν  την προσπάθεια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.