Τη διαμαρτυρία τους προς την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείο Παιδείας εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ελάχιστες μεταθέσεις στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » σημειώνει ότι «για τρίτη  συνεχή χρόνια το Υπουργείο Παιδείας  δεν καλύπτει με μεταθέσεις τα 41 οργανικά κενά των εκπαιδευτικών στο Νομό Λάρισας , προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα».
Όπως σημειώνεται ο Δ/ντής Π.Ε. Εκπαίδευσης Λάρισας έδωσε  41 κενά , η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  28 και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  8.
«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές. Οι κυβερνώντες οφείλουν να κατανοήσουν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο μεταθέσεων με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά. Παράλληλα καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στο μεταξύ οι δάσκαλοι καλούν τους συναδέλφους τους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , αύριο Πέμπτη 29  Mαρτίου στις  2 μ.μ.
Στα αιτήματά τους ζητούν μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών - μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)